De store kan også lave fejl! - Se video

Feltets ubetinget største båd Scallywag fra Royal Hong Kong Yacht Club, kom helt galt afsted, da starten gik på årets Antigua Sailing Week i Caribien.

Der var ikke mange både på startlinjen, og tiden samt afstanden til linjen var såmænd fin – ingen problemer her. Men den 100 fods store Maxi Racer skulle lige præcis klemme sig ind som luv båd, og dermed ingen rettigheder på en startlinje. Den læ båd har retten til vejen, og den luv skal som bekendt gå af vejen. Det er helt sikkert ikke nemt med den fart og størrelse, men lige præcis derfor, så bude Scallywag, her i redaktionens øjne, have taget hensyn.

At Scallywag også lige fik mærket på slæb, gjorde bestemt ikke situationen mindre pinlig!

Nu røg der et storsejl, og en sejlads på tabs-kontoen, for ikke at tale om hvad der efterfølgende måtte udbedret på den TP52'er som det gik ud over. 

Se her hvordan en start IKKE skal udføres:

Artiklen fortsætter under denne video

 

Nu er vi heldigvis i Caribien, og her tages alt med en helt fantastisk indstilling og ’smil’ på læben. Clint Brooks, skipper om bord på TP52’eren Zingara som ’blev sejler over’ tager situationen med ophøjet ro.

’Accident happens’ og det har manden jo så evig ret i. TP52 fik al den hjælp de kunne ønske sig af Scallywag, og var klar til at kapsejle dagen efter.

Nyd de herlige stemningsbilleder fra åbningen af Antigua Sailing WeekSeneste nyheder

Grønt lys til flere husbåde i danske havne

Ny app giver dig kontakt til andre sejlere

Øresund på Langs til august


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout