Figaro 2 i 'nær-kollision' med drone - se klippet her

Jan Hansen og Helle Jespersen er godt i gang med at tilpasse den nyligt indkøbte Figaro 2 til danske forhold og måleregler. Udover optimering af sejl og udstyr er de også godt i gang med træningen til en lang række single- og doulehanded sejladser hen over kommende sæson. For at holde indlæringskurven stejl havde de i den forgangne uge entreret med den erfarne Figaro 2 sejler, og tidligere medlem af Artemis Offshore Academy, Nick Cherry.

Magasinet BÅD følger Hansen og Jespersens rejse og deler af deres erfaringer med den rendyrkede shorthand-racer. Det kan du i de kommende måneder læse om i magasinet BÅD, samt følge med her på siden, hvor du vil finde interviews med sejlere og trænere - det hele i løbet af sæsonen.

Som en lille teaser får du her en bid fra droneoptagelserne efter magasinet BÅDs rapporter havde været med på vandet på Figaro 2eren i nogle timer.

Det kan, som det fremgår, være svært at bedømme dybde og højde på en flad smartphone skærm, som ellers under normale forhold fungerer optimalt som 'remote' for dronen. Og så der det tydeligt, at den forudindstillede dronehøjde på 16 meter ikke rakte - og faktisk nær havde kostet udstyr samt kamera.

Du finder videoen under billedet.

dji 0038

Det er ikke kun sejlerne, der har brug for træning her i sæsonstarten. Det kræver også øvelse og vedligeholdelse at flyve en drone. Se Jan Hansens Figaro 2 i nær-kollision med drone.

Figaro 2 møder drone på Øresund: