fbpx

Sejlrende ved Asaa Havn uddybes

Inkluder i Newsletter: Ja

I 2017 og 2018 gik mange sejlere på grund i indsejlingen til den lille Asaa Havn, der ligger mellem Hals og Sæby på Jyllands Kattegatkyst. Det afholdt derefter mange sejlere fra at bruge den lille idylliske havn, men nu er gravearbejdet gået i gang

Ved Asaa Havn gik man før påske i gang med at forbedre indsejlingsforholdene til havnen. Det sker for både at sikre havnen, men også ændre dens lidt blakkede ry, så man kan få flere turister til at bruge havnen.

Gravemaskine med ekstra larvefødder
Asaa Havn har nu fået penge af Brønderslev Kommune til at forbedre forholdene. En særlig gravemaskine med en 18 meter lang arm er pudset på opgaven, men det er ikke nok, den er også blevet udstyret med ekstra larvefødder, så den kan komme længere ud ved havnen og forbi revlerne.

Det er dog stadig noget af en opgave for gravemaskinen at få sandet væk, da de er afhængige af vejrforhold og strøm.

– Det er helt vildt, sandet bliver bare ved med at komme. Vi renser det op, som vi kan, og så kommer der en båd, der skal tage læs i havnen. Så skal der graves lidt op igen, og hvis renden lukker til i sommeren eller efteråret, så skal vi grave den op igen, siger Henrik Svenningsen fra firmaet HS Dræning til Vendsyssel avis.

I dagene op til påske var man ikke nået så langt som man ville med at rense sejlrenden. På grund af problemer med kraftig østenvind og øget tilsanding, var sejlrenden tirsdag d. 16. april ikke klar til brug. Man havde heller ikke fået fat i den båd, som skulle stå for at flytte det sidste sand, da den var endt på andre opgaver i dagene op til påsken efter et værkstedsbesøg.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *