fbpx

Nyt Værftsmuseum på vej

Inkluder i Newsletter: Ja

Mens medarbejdere og frivillige på Helsingør Værftsmuseum frygter, at museet kan være lukningstruet – blandt andet på grund af vigende besøgstal, er der store og optimistiske planer for et større nationalt museum i forlængelse af det lokale værftsmuseum.

Et nyt ’Danmarks Værftsmuseum’ har en god mulighed for at blive center for forskning og formidling af den danske værftshistorie. Museet har allerede en stor samling, et arkiv og mulighed for at formidle og udstille i det tidligere værftsmiljø. Denne kombination er der ingen andre museer eller institutioner som har, hedder det i det netop færdiggjorte prospekt som en stategisk udviklingsgruppe netop har præsenteret.

Financiering med fondsmidler
Nu er den stategiske udviklingsgruppe, bestående af fremtrædende repræsentanter inden for museums-, metal- og den maritime branche, færdige med prospektet og er dermed parat til at søge fonde. Pengene har ikke kunne findes i kommunens kasse, heller ikke en million der blev lovet sidste år til forarbejdet.

– At vi har fokus på værftsmuseet er helt naturligt, idet der lokalt er politisk enighed om at udvikle området omkring havnen, siger museumschef for Helsingør Kommunes museer, Maibritt Bager.

Også formand for Dansk Metal, Claus Jensen, der sidder i den strategiske udviklingsgruppe for Danmarks Værftsmuseum, anser Helsingør for at være den helt rigtige placering til et sådant museum som det første af sin slags i landet.
– For det første har Helsingør selv haft et værft. For det andet er rammerne i Helsingør helt rigtige. Også fordi der jo allerede ligger et lille værftsmuseum. Nu får vi mulighed for at tænke større, siger Claus Jensen til Helsingør Dagblad.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *