fbpx

Sjove oplevelser i påsken

Inkluder i Newsletter: Ja

Påsken banker på, og skal ferien ikke kun stå på klargøring og søsætning, er der landet over masser af sjove aktiviteter for voksne og børn.

Gå Tunø rundt i påskeferien
Den bilfrie Tunø er et lille naturparadis med en fantastisk historie og stemning, som alle bør opleve. Mange af os har været i havnen på Tunø, men nu får du chancen for at opleve øen i påsken.
Tunø ligger i en times sejlads fra Hou, syd for Aarhus, og på færgen kan alle skattejægere tage et gratis skattekort. Herefter gælder det om at løse opgaver, mens turen rundt om øen bliver tilbagelagt. Turen er omkring 8,3 km, og i mål venter en flot speciallavet medalje til børn og barnlige sjæle.

Sted: Hou Havn, Havnegade, 8300 Odder
Tidspunkt: 17. april. -22. april. Tiderne skifter lidt afhængigt af hvilken dag der vælges. Se mere på linket her. https://havneguide.dk/da/havn/hou-lystbaadehavn-odder
Pris: Entré: Børn og pensionister 36 kr., Voksne 70 kr. (t/r)

Lige nu og indtil den 18. juni er prisen for en færgebillet tilmed nedsat til kun 35 kr. for voksne og 18 kr. for børn og pensionister. Det er under halv pris. Og kaptajnen inviterer gerne børn og barnlige sjæle op på broen. Færgen sejler hver dag i påsken, men vær obs på sejltider. Book din færgebillet i god tid, hvis du vil være sikker på, at der er plads på den lille færge.
Er du ikke så meget til gåturen øen rundt, kan Tunø også opleves på cykel eller med 'traxa', øens unikke traktor-taxi.

Helsingør: Sure sild, tørre torsk og klamme kakerlakker - påskeferie på M/S Museet for Søfart
Kom til elementær kabyslære for landkrabber i Helsingør! I påskeferien kan du hjælpe messedrengen Ingolf med at fange fisk til påskemiddagen i det bundfrosne hav - og holde melorme, rotter og kakerlakker ude af potterne og panderne. Bagefter skal vi smage på nogle af de mange eksotiske madvarer. Vi slutter af som smagsdommere på Ingolfs (u)lækre retter.

Sted: Pladsen mellem Værfthallerne og M/S Museet for Søfart, Allégade 2, 3000 Helsingør
Tidspunkt: Lør. d. 13. til man. d. 22. april 2019. Dagligt kl. 12.00, 13.00 og 14.30
Pris: Gratis, når billet til museet er betalt.
Tilmelding: Tilmelding efter først-til-mølle på dagen i museets billetsalg.
Hjemmeside her.

Kerteminde: Livet (og døden) i havet
Særudstilling med hvaler i fuld størrelse. På en 12 meter lang video-væg præsentereres de mest almindelige danske havpattedyr i naturlig størrelse. Her kan man opleve sæler, marsvin og hvaler og se og høre, hvordan dyrene kommunikerer. Video-væggen er interaktiv, så publikum har kontrol over, hvad de ser.

Når et dyr dør i havet, bliver det til festmåltid for en masse andre dyr, blandt andet rejer og krabber. Til påske åbner udstillingen Livet i Døden, hvor Fjord&Bælt har indkapslet processen fra døden til livet i et akvarium. Her kan hele forløbet opleves fra dyret er dødt, mens det rådner, til det er opløst og undervejs giver liv til andre dyr i havet.

Sted: Fjord & Bælt, Margrethes Plads 1, 5300 Kerteminde
Tidspunkt: Tir. d. 5. februar til søn. d. 30. juni 2019, Tir-søn kl. 10-16.
Hjemmeside her.

Løgstør: Påske på Limfjordsmuseet – skattejagt

I påsken byder Limfjordsmuseet på æggejagt for både store og små. For de yngste: Påskemågen Måvens har tabt sine æg i æggespil til skarven og tør ikke komme hjem til reden hvor mågemor venter Vil du hjælpe ham med at finde sine 10 æg? Skarven har gemt dem rundt omkring på museet. Når du har fundet æggene, belønner Måvens dig med et påskeæg.

For de lidt større børn: Påskemågen Måvens æææælsker sild. Men mens han spillede æggespil med skarven, flygtede alle sildene ind i udstillingen for at gemme sig. Hjælp stakkels Måvens med at finde sildene og vind et påskeæg.

Desudener der bål hver dag (hvis vejret tillader det) fra kl. 13 16, hvor der kan laves kulsvier-pandekager.

Sted: Limfjordsmuseet, Kanalvejen 40, 9670 Løgstør
Tidspunkt: Lør. d. 13. til man. d. 22. april 2019, Alle dage kl. 10-17.
Hjemmeside her.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *