Hjælp forsvaret med at finde bådejeren

Når nogen spotter en herreløs båd, jolle, kano eller kajak, der flyder rundt på vandet, opstår der en naturlig frygt for, at ejermanden er druknet. Men det er langt fra altid tilfældet.

Værnsfælles Forsvarskommando (det tidligere Søværnets Operative Kommando) har i gennemsnit 73 aktioner om året, hvor man ikke kan konstatere en søulykke. Med en simpel mærkat på båd, jolle eller kano kan de unødige eftersøgninger undgås. Det er Operation Sømærkning.

Vildfarne joller
Blæsten river indimellem joller, surfbrædder, kanoer, kajakker og både løs fra deres fortøjninger, så de driver ud på vandet. Ser man en drivende kano, er den første tanke, om der er sket en ulykke, hvor en person er forsvundet i vandet. Så slår man naturligvis alarm, men den unødige ængstelse og ressourcerne til eftersøgningen kan nemt spares.

– Hvis ejeren sætter vandfaste mærkater på sit vandudstyr med kontaktinformationer, kan man ringe til ham, hvis en tom båd findes drivende på vandet. På den måde kan ejeren hurtigt hjælpe med at bekræfte, at der ikke er sket en ulykke, hvor personer skal eftersøges. Det tager to minutter at skrive sine kontaktinformationer og sætte mærkaten på, og det kan altså spare mange unødige bekymringer og ikke mindst mange ressourcer for samfundet, siger Sten Emborg, specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd.

Bestil et gratis klistermærke til din båd, jolle eller surfbræt
Du kan bestille en gratis vind- og vandsikker mærkat med personlige kontaktoplysninger til din jolle, kano mm. her. Du kan også få andet materiale som plakater og flyers f.eks til din klub.

Sejlsikkert er et samarbejde mellem TrygFonden og Søsportens Sikkerhedsråd, der skal højne sikkerhedskulturen til søs.Seneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News