fbpx

Kystdirektoratet blokerer for kitesurfere

Inkluder i Newsletter: Ja

Kitesurferne ved Vordingborg har vind i sejlene, og har senest fået anskaffet en mobil sauna. Men her stopper det så, da Kystdirektoratet blokerer surferne og Vordingborg kommunes planer, der går på at indrette et stykke jord med muldtoiletter, shelters og borde og bænke.

Med god vind i sejlene indtog en stribe kitesurfere fredag eftermiddag dæmningen på Farø, og lørdag kunne KiteClub Farø så igen møde op på stedet og fejre, at man nu har fået anskaffet en mobil sauna ved hjælp af tilskud fra Vordingborg Kommune og Fanefjord Sparekasses Fond.

Men hertil og ikke længere, for Vordingborg kommune kan ikke trænge igennem til Kystdirektoratet i forsøget på at skaffe kitesurferne de forbedrede forhold, som nu har været på tegnebrættet i flere år.

Kommunen har lejet et stykke jord til surferne, men mulighederne for at indrette pladsen som ønsket med bålpladser, borde-bænkesæt, shelters og muldtoiletter synes små, for Kystdirektoratet har åbenbart kun ”nej” i ordforrådet, når det gælder kommunens ansøgninger.

– De er søde og rare, men det er meget svært at komme igennem med noget, siger Jesper Kjærulff, chef for kultur- og fritidsafdelingen i Vordingborg Kommune til sn.dk.

Afvisningen gælder indtil videre alt, hvad kommunen er kommet med. Kystdirektoratet har skriftligt bekræftet, at der godt må surfes ved dæmningen, men man afviser eksempelvis at give tilladelse til, at der må sættes nogen form for markering op ved de farlige sten tæt på kysten, som ofte er skjult under vandoverfladen.

Vordingborg Kommunes forsøg på at få repræsentanter fra Kystdirektoratet på besøg har heller ikke båret frugt. Man havde ellers håbet på bedre forståelse for planerne, hvis de ikke kun blev præsenteret ved et skrivebord, men indtil videre har Kystdirektoratet ikke ønsket at tage imod invitationen.

Kilde: sn.dk









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *