Nyt træningskoncept i optimistklassen

Egå Sejlklub var i weekenden vært for et nyt og vellykket koncept i optimistklassen. Konceptet som er kendt fra større jolleklasser blev til anledningen kaldt ”Opti Coach Meeting”

Konceptet er i princippet gratis og værtsklubben tjener ingen penge på arrangementet, men lægger havn og klubhus til rådighed. Sejlerne kommer med egen træner og RIB og overnatter i klubben. Til dette arrangement kunne der tilkøbes morgenmad, frokost og aftensmad.

Formiddagen var forbeholdt træning med sin egen klubtræner, og om eftermiddagen sejles der nogle træningsraces, hvor alle sejlerne er samlet. På den måde har hver træner en kærkommen lejlighed til at se deres sejlere i aktion, således trænerne har værdifuld viden at bygge videre på hjemme i klubberne.

Til arrangementet i Egå Sejlklub var der samlet ca. 50 optimist sejlere fra hele Danmark og sågar deltog en af Tysklands bedste optimistsejlere også.

Lørdag bød vejret på forårsstemning, solen bragede igennem og humøret var højt blandt alle sejlere og trænere. Formiddagens træning blev afviklet i jævn vind som øgede hen over dagen til en frisk vind. Der blev afviklet to træningssejladser lørdag eftermiddag i frisk til hård vind, så de fleste sejlere sov vist fint lørdag aften.

Søndag var temperaturen droppet, så huer og handsker skulle på, og da der samtidig var en frisk til hård vind føltes det ret koldt, selvom solen fortsat sendte sine fine solstråler mod sejlerne. De mindste sejlere var naturligvis udfordret af den hårde vind, men alle kæmpede bravt. Om eftermiddagen blev der sejlet tre træningssejladser, og om eftermiddagen blev der uddelt præmier og gaver fra de to sponsorer, AFI Marine og Winner Optimist.

Laserlejr i Egå Sejlklub
Samtidig med ovenstående arrangement blev der også afholdt Laser-lejr i Egå Sejlklub. Flere Laser Radial og Laser Standard sejlere var taget til udlandet for at træne og sejle kapsejlads hvorfor der denne gang ikke var så mange deltagere, som der ellers plejer at være i klassen.

egaa laser foto7 web

Denne gang deltog ca. 15 sejlere i Laser 4.7 og Laser Standard. En væsentlig prioritet for disse lejre er, at der bliver prioriteret at der er kompetente trænere, og denne gang var ingen undtagelse da Per Baagø og Mikkel Korsby var trænere. Lasersejlerne fik brugt masser af kræfter i den friske til hårde vind, og alle sejlerne fik noget med hjem, som de kunne bygge videre på i foråret.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen