Meldepligt for sjællændere i jyske havne

Fra 1. juni 2019 skal alle både med hjemsted på Sjælland melde deres ankomst til havnemyndighederne i alle jyske havne. Det har regeringen og Dansk Folkeparti besluttet.

Det sker samtidig med, at det også blev besluttet at Dansk Sejlunion skal flytte fra Brøndby til Bylderup-Bov i det Sønderjyske til næste år.
– Det er nogle meget vigtige krav for os, og dem har vi nu fået opfyldt, fastslår Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti.

To regnskaber
Ifølge Dansk Folkeparti er der stor forskel på jyder og sjællændere, og derfor vil man gerne holde styr på de sjællandske sejleres færden.
– Det er også almindelig kendt, at der er forskel på hvordan moms administreres i hhv. Øst-og Vestdanmark. Derfor er de jyske havnefogeder nu blevet pålagt at køre to forskellige regnskaber for havnepenge, et med moms for sjællændere og et uden moms for jyder, siger en talsperson fra Dansk Folkeparti og tilføjer, – det er naturligvis en forudsætning, at de sjællandske bådejere kan dokumentere, at der er betalt moms på deres båd.

Udflytningen af Dansk Sejlunion ligger helt naturligt i forlængelse heraf:
– Vi har længe ment, at det vil være helt naturligt at flytte Dansk Sejlunion til det Sønderjyske. At det blev Bylderup-Bov, har længe været et stort ønske hos vores vælgere i området. Og de får også en ny omfartsvej, lyder det fra Dansk Folkeparti.
I Brøndby glæder direktør Christian Lerche sig til at flytte.
– Det er dejligt, at det nu endelig er afklaret, hvor Dansk Sejlunion skal bo. Vi glæder os til at komme til et sted med et gadekær, hvor vi kan nyde synet af optimistjoller i stedet for brølet fra Brøndby Stadion, siger Christian Lerche.Seneste nyheder

Sailing World News