ØRC: Fritz og Poul har ikke levet forgæves...

ØRC 2019 - Grøn, rig og snobbet sejlerfest - ja farven er uændret, temaet er bestemt til sejladsen der starter lørdag d. 14. september. Det bliver en rally du ikke vil gå glip af! ØRC - Øresund Rally for Cruisers

ØRC finder sted lørdag d. 14. september med start på farvandet ud for Hellerup, hvorefter et sejlerparty af et rally med temaet; RYTTERIET søger mod Dockan havn i Malmø. Her vil dette års sensommer sejlerparty fortsætte med “[...] the same procedure as every year james”. Således vil der i Malmø vente en velkomst gewesen ved målgang i de svenske, og et måltid på en valgt restaurant, hvor der også er præmieoverrækkelse.

Der er med andre ord lagt op til et grønt brag af en party sejltur ved ØRC 2019, som bidrager til at samle sejlere i Øresundsregionen på tværs af klubber og klasser, og således bidrager til et rigere og større netværk blandt snobbede sejlere og en sjov afslutning på sæsonen for alle, har jeg ikke ret søde Fritz?

ØRC er derimod ikke en kapsejlads, men et rally, hvilket betyder at alle sejler mod alle og sig selv. Det er tilladt at sejle for sejl, motor, pagajer osv.. Rally’et sejles efter søvejsregler og god sportsånd samt DH light, som giver arrangørerne rigere mulighed for at skrue lidt på målet, således alle har en reel grøn chance for at vinde rallyet. Der stilles ingen krav om besætningens størrelse eller kundskaber. Dog skal alle være indstillet på at udvise godt humør og sports mandskab.

Som sædvanligt afviger sejladsbestemmelserne lidt fra det normale, da dykkerudstyr og plastik bassiner gerne må anvendes, blot skal denne service tilbydes alle deltagende både. Også radio er tilladt, der kan lyttes, og kommenteres på VHF kanalen. Vås og vittige bemærkninger kan potentielt bibringe tillægspoint.

Rally nr. 10 - Jubilæum

ØRC rallyet så første gang dagens lys i 2010 og i 2019 ser vi frem til et år, hvor vi kan se tilbage på ni ubeskrivelige forskellige år, men også fejre den tiende gang. ØRC har siden starten vokset og udviklet sig til noget helt bestemt og unikt, for ikke at tale om at sejle med om retten til at bære grønne bukser! ØRC konceptet formår at kombinere kapsejlads, hygge og fest med sjov og ballade, hvor alt fra SUP boards, Bianca’er og motorbåde kan deltage. Så har du hang til grønne bukser, sjov i gaden og en sans for humor - så skal du prøve ØRC.

Fakta om årets rally

Siden sidste år har vi i Hellerup Sejlklub samlet et stærkt hold til Race committé, som bl.a. har skabt en fantastisk ny finurlig hjemmeside der syder og bobler af sejlerparty. Derudover som nogen af jer nok ved, havde vi en lille afstemning i starten af december omkring hvad temaet for 2019 skulle være. Vi havde nogle gode kandidater i spil, men det stod hurtigt ret klart hvad det skulle være… Årets tema 2019 er: RYTTERIET. Så hvis du også er i tvivl om hvem er mest snobbet ombord på jeres båd, eller hvem der ser så dejlig rig ud i dag, rig på en fræk måde, så find ud af det ved at tilmelde jer og deltage i dette års ØRC.

Tilmeldingen åbner 2. April, hvor der vil være 180 eksklusive billetter af 585 kr pr. person, hvilket dækker for kapsejladsen, startgave, havnepenge, fri molebar, festmiddag, Dj & dans, fede præmier & meget andet. Vi kan selvfølgelig heller ikke gøre alt dette alene og derfor skal der også lyde en kæmpe stor tak til alle vores sponsorer, som støtter os i projektet.

Vi glæder os til at se jer og endnu mere helt vildt til at se hvad i alle sammen finder på! Det skal dog lige siges, at temaet bare er vejledende, man må klæde sig som man har lyst!

Så er du klar på et finurlig rally, så følg med på den nye ØRC hjemmeside på: www.oerc.dk samt på Facebook gruppen: ØRC Øresund Rally for CruisersSeneste nyheder

Sailing World News