fbpx

Bådebyggerskole måske tilbage til Helsingør

Inkluder i Newsletter: Ja

Det var et grimt slag for Helsingør, da byen i 2013 mistede de maritime håndværksuddannelser til bådebyggere, modelsnedkere og sejlmagere, der blev flyttet til Hillerød. Nu tyder noget på, at uddannelserne måske er på vej tilbage til Helsingør.

Den meget omtalte campus, der er planer for i Helsingør, og den hurtigt voksende udvikling af hele det maritime miljø omkring Historisk Havn Helsingør, med et voksende antal gamle træskibe i havnen og det maritime værksted Hal 16 er attraktioner, der kan være med til at trække uddannelserne tilbage til Helsingør. Det skriver Helsingør Dagblad.

Men der er en række forhindringer der først skal overvindes. Først og fremmest venter de to erhvervs- og gymnasieskoler Esnord og Knord i Nordsjælland på undervisningsministerens underskrift på og godkendelse af en planlagt fusion. En fusion, der ventes at styrke erhvervsuddannelserne.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), tvivler ikke på, at de to erhvervsskoler med den forventede fusion får flere muskler at spille med.

–Vi er meget åbne over for muligheden, siger Benedikte Kiær, der på grund af campus-planerne også er i løbende dialog med erhvervsskolerne, siger hun.