fbpx

Aarhus-sejler får Viggos legat

Viggos Legat 2019 går i år til en dygtig og meget ihærdig optimistjolle sejler fra Marselisborg Sejlklub.

Viggos legat tildeltes den 2. marts 2019 til 11-årige Anna Munkholm Jacobsen. Legatets bestyrelse lægger i deres tildeling vægt på at Anna er en usædvanligt dygtig og meget ihærdig optimistjolle sejler. Samtidig er hun en rigtig god sejlerkammerat.

Anna har været meget engageret i klubbens aktiviteter igennem de 3 sæsoner hun har sejlet. Hun blev A – sejler i 2018.

Morten Bigum Johansen fra Marselisborgs Sejlklubs bestyrelse fortæller:
- Vi er meget glade for at have Anna som optimistsejler i Marselisborg. Hun er meget aktiv i stort set alle de aktiviteter der er i klubbens ungdomsafdeling. Samtidig deltager hun i stævner og fællestræning i andre klubber, når muligheden er.

Annas udvikling som sejler og flair for sejlads er medvirkende til at optimistjollesejladsen i Marselisborg ser ud til at få en opblomstring i de kommende år. Hendes glæde og engagement ved at sejle har inspireret, og der er nu igen en god flok sejlere i klubbens optimistjoller. Annas ihærdighed gør at hun har gode muligheder for at nå langt med sin sejlads. Det er altid dejligt at være sammen med Anna på havn eller vand for sejlerkammerater og trænere.

Sammen med æren følger der også 10.000 kr. fra Viggos legat, som et konkret bidrag til Annas udvikling som sejler og hendes mål i 2019.

Om Viggo’s Legat
Da Viggo Jakobsen (også kendt som Mr. Optimist) fyldte 100 år, blev dagen fejret med indstiftelsen af »Viggos legat til dygtige optimistsejlere og til optimistsejlads i Aarhus« på initiativ af Dansk Sejlunion og Aarhus Sejlklub. Formålet er at yde et kontant tilskud til udvikling af unge optimistjollesejlere der sejler i Aarhus Kommune. Der lægges vægt på at legatmodtagerne er dygtige i ordets egentlige forstand: ihærdighed, engagement, vedholdenhed, talent, kammeratskab er kodeordene for tildelingen. Legatet er finansieret af en indsamling som blev igangsat på Viggo Jakobsen 100 års fødselsdag.

Viggos legat er blevet uddelt årligt siden 2015. Første modtager var Johannes Birk fra Kaløvig Bådelaug. Legatet var med til at sikre at Johannes kunne deltage i Nordisk mesterskab i Helsinki i sommeren 2015. Johannes er siden vokset ud af optimisten og er nu en meget aktiv Zoom 8 jolle sejler. I 2016 modtog Mads Wegener Larsen fra Solbjerg Optimisterne legatet. Legatet gav Mads mulighed for at blive skipper i egen optimistjolle. Mads blev i efteråret 2016 udnævnt som international Musto Ambassadør. I 2017 modtog Egå Sejlklubs Niclas Harboe Holt legatet, som gav mulighed for at købe en hurtigere optimistjolle. I 2018 gik Viggos legat til Esther Kamma Houborg fra Århus Sejlklub. Legatet bidrog til at Esther kunne sejle med i alle årets rangliste stævner.

Legatets bestyrelse er sammensat af en af Viggo Jacobsens familie udpeget repræsentant, sejlklubberne i Aarhus, erhvervslivet i Aarhus og Dansk Sejlunion. Den nuværende bestyrelse består af: Vivienne Jacobsen (Viggo Jacobsens datter), Jens Erik Hansen (Aarhus Sejlklub), Peter Warrer (Lindberg optik), Finn Beton Jensen (Sailing Aarhus) og Leon Träger (Dansk Sejlunion).