Palby Prisen 2019 - se de nominerede

Palby Prisen, som blev stiftet tilbage i 2017 går til en person, forening eller virksomhed, som gør noget ekstraordinært for at få endnu flere sejlere på vandet, og vinderen løber af sted med en check (eller mobilepay, red.) på 10.000 gode danske kroner. Her på redaktionen syntes vi rigtig godt om sådan et initiativ, og er derfor i år gået sammen med Palby, og i den anledning får du som læser af vores website, mulighed for at stemme på lige præcis din favorit.

De tre nominerede for 2019 er alle projekter som arbejder målrettet for at få flere på vandet, og vil nok ikke være helt ukendte for dig som læser af baadmagasinet.dk. Hou Maritime Idrætsefterskole - Thurø Sejlklub med projektet 'Sejl og Studér og så Youngsters/WOW, som i nominerings-regi er slået sammen som et projekt. En ting er sikkert, alle tre super fede initiativer arbejder målrettet på at få flere på vandet. Stem på din favorit - vinderen kåres ved et arrangement på Boat Show lørdag den 23. februar, og vil naturligvis blive offentliggjort her på sitet.

Om de enkelte nominerede kan du læse:

Hou Maritime Idræts Efterskole:
Elsker du at sejle, eller er du klar på at lære, hvor dejligt det er at have vind i sejlene. Så er det HMI’s sejlerlinje, du skal vælge. Et år på sejlerlinjen vil give dig unikke oplevelser sammen med dine kammerater, hvor fællesskabet er i højsædet. Om du er en erfaren sejler eller har din første sejltur til gode spiller ikke den store rolle, bare du har lyst til at lære.
Nøgleordene er teamwork – ledelse – oplevelse.
I løbet af et år på HMI’s sejlerlinje vil du lære om alle aspekterne, som får en båd til at sejle hurtigt og sikkert fra A til B, trim af sejl, taktik, strategi og navigation. Rollerne går på skift ombord, om du er kaptajn eller står for trim af sejl, så er begge roller vigtige for at få båden til at sejle. Derfor at teamworket ombord i højsæde. På Hou Maritime får du også mulighed for at tage Duelighedsbevis og SRC (VHF) certifikat, og for de allerivrigste er det muligt at tage Yachtskipper 3.

Thurø Sejlklub - Sejl og Studér:
De nåede finalen ved årets Idrætspris hvor Thurø Sejlklub med deres 'Sejl og Studér blev landskendt. Alle idrætsgrene har svært ved at få fat i de 15 – 25 årige, men ikke Thurø Sejlklub. De er lykkedes med projektet at få de unge om bord. Netop det faktum, at Thurø Sejlklub har fundet og aktiveret en forsvundet ungdom bringer Thurø Sejlklub frem som nomineret til Palby Prisen. De unge sejlere spiser også sammen, og de har i det hele taget et aktivt fællesskab. De unge sejler i moderne sportsbåde, J70’erne, som klubben stiller til rådighed. Konceptet er, at det er unge sejlere, der lærer andre unge at sejle.
Thurø Sejlklub har som forening også stor glæde af, at de unge også deltager aktivt i klubbens øvrige aktiviteter. Projektet rekrutterer dermed ikke bare nye medlemmer, men giver også nye trænere, nye hjælpende hjælper, nye ideer – og de unge får erfaringer med at tage ansvar, at være ledere og de får et mangfoldigt netværk.

Youngsters / WOW:
Youngsters er et initiativ der er skabt for at rekruttere og fastholde unge i alderen 13 – 23 i sejlsporten. Konceptet er efter et år blevet et begreb blandt mange unge sejlere, der elsker fælleskab, sejlads og en hyggelig fest. Youngsters er Camps og Youngsters hold i Sejlsportligaens deltager i 2. division. En af Youngsters store styrker er at konceptet styres af de unge sejlere selv. Alle er velkomne – uanset niveau, erfaring og tilhørsforhold – på de unges præmisser. Et attraktivt sted så de unge bliver i sejlsporten.
WOW (Women On Water, red.) har åbnet fuldstændig op for en stadig voksende gruppe stærke kvinder, der elsker at sejle og 'networke' på land. Kvinderne har fået et længe tiltrængt mødested med den fedeste energi. Der sejles, løbes og netværkes på tværs af hele landet, hvor klubberne ser en eksplosiv vækst af kvindelige sejlere – specielt i J/70 miljøet, hvor klubberne – og kvinderne her har fået plads og et attraktivt tilbud. WOW-året afsluttes med et rent kvindestævne i Sundby til september, hvor 21 WOW teams stiller op – 100 kvinder på startlinjen – WOW.

Afstemningen er slut, og vinderne offentliggøres på Boat Show lørdag ved et arrangement kl. 17 på Palbys standWorld Match Racing Tour

VM Mathc Race: Live fra finaledagen på Bermuda - ***opdateret***

Kort Nyt

Cheftræner kåret i Horsens

World Match Racing Tour

VM Match Race: Dansk finaledeltagelse på Bermuda

World Match Racing Tour

VM i Match Race: BORCH VIDERE TIL SEMI

Kort Nyt

Photo award - stem på din favorit

Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

World Match Racing Tour

VM Match Race: Borch Racing videre til kvartfinalen - se...

★ Tursejlads

★ Vi har set nærmere på Sønderborgs livlige byhavn

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Nye: Ibizia 911 Touring og Grand Explorer