Fredens Havn ryddes

Ejerne af anlæggene i Erdkehlgraven (Fredens Havn, red.) er torsdag og fredag blevet varslet om, at de skal fjerne deres både inden for fire uger. I alt skal omkring 90 fartøjer, vrag og anlæg fjernes, og hvis det ikke sker, indleder myndighederne arbejdet med at få ryddet op i havnen. Det skriver JP.dk fredag.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har indgået en aftale, som sikrer en oprydning af området, der også kaldes Fredens Havn.
Det er vigtigt at finde en løsning, der rydder op i den del af fællesskabet, som er blevet rodet til, og sikrer en ordentlig behandling af de mennesker, som også bor her, siger ministeren.

Ministeren har givet udtryk for, at hans tålmodighed er opbrugt. Oprydningen ventes ifølge den løsning, som parterne er nået frem til, at komme til at koste cirka 25 millioner kroner. Miljø- og Fødevareministeriet leverer 15 millioner kroner, mens Københavns Kommune må holde for med ti millioner kroner af den samlede finansiering.

Jakob ellemann-Jensen mener, at løsningen er god, da det både er i statens og Københavns Kommunes interesse.

Københavns Kommune er en grøn hovedstad. Det er et sted, hvor man kan bade i havnen, og det skal man kunne blive ved med. Det kan man ikke, hvis vi blæser på miljøregler, siger Jakob Ellemann-Jensen, og fortsætter - udfordringen er, at det her område er blevet til en flydende og halvsunken losseplads, og det er der ikke nogen, der er tjent med. Ministeren er dog ærgerlig over, at skatteborgernes penge skal bruges på projektet.

Overborgmester Frank Jensen var sidste efterår skuffet over, at der ikke blev sat penge af på finansloven for 2019 til at få ryddet slumområdet, men glæder sig også over, at der er fundet en løsning.

Erdkehlgraven har i de seneste år været et voksende problem både socialt og miljømæssigt i form af skrald og møg. - Derfor er jeg tilfreds med, at vi nu har fået banet vejen for en oprydning, udtaler Frank Jensen.

De mange anlæg og fartøjer har ligget ulovligt opankret i Erdkehlgraven i flere år, og med årene er flere kommet til. I 2015 fik ejerne påbud om at fjerne dem, men det skete ikke. En stor del af fartøjerne er sunkne eller forladte.

Kilde: Ritzau/JP.dkSeneste nyheder

22 sømil uden støj og røg

Copenhagen Boatshow: Melder alt udsolgt


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout