Lynæs Sejlklub anskaffer J/70

Sejlklubben Lynæs, der har gjort sig mere end heldigt bemærket i Sejlsportsligaen, har nu fået bedre betingelser for at træne optimalt.
Sejlklubben Lynæs har nemlig anskaffet sig en ny båd. Det er en J/70er som klubben i første omgang har lejet, men planlægger at købe. Drømmen er, at klubben kan få mindst en båd mere.

En båd til mange formål

Båden kan bruges til mange formål, og mange af klubbens medlemmer har glædet sig til, at at få en moderne og sjov båd i klubben. Klubbens sejlerskole vil bruge den til de voksne, juniorerne vil garanteret træne kapsejlads, og derudover kan den lånes af klubbens medlemmer, der har lyst til at sejle i noget andet end deres egen familiebåd.

For de kapsejladsinteresserede er det også perfekt at få en båd af samme type, som der sejles i Sejlsportsligaen. Så har ligasejlerne i klubben en relevant båd at træne i. Klubbens formand, Hans-Kurt Andersen er begejstret:
"Klubben har en Vision 2023, som blandt andet handler om at få flere unge voksne som medlemmer. Blandt andet ved at klubben kan stille moderne både til rådighed for medlemmerne. I disse år, hvor deleøkonomi breder sig, går udviklingen væk fra ”hver mand sin båd”. Den udvikling er klubben nødt til at reagere på”, siger Hans-Kurt Andersen til Halsnæs Lokalavis

J/70’eren kan for et relativt beskedent beløb lånes for fire timer eller en hel dag, via et system som er ved at blive etableret på klubbens hjemmeside. Båden er et godt tilbud til de mange, der gerne vil sejle en tur med et par venner, men ikke har nogen båd.

Mange brugere til båden

På nuværende tidspunkt har et hold af kvinder allerede meldt sig som faste brugere, i projekt ”Women on Water”, som klubben er ved at sætte i gang, for at få flere kvinder til at deltage aktivt i sejlads.

I løbet af foråret og sommeren bliver der nogle arrangementer, hvor klubmedlemmer og interesserede uden for klubben, kan komme og prøve den nye J/70.

Lynæs Sejlklub har lejet båden i 2019, og går ideerne efter planen vil klubben købe båden, når året er gået. Men båden koster kr. 305.000, hvoraf klubben mangler kr. 230.000. Klubben er derfor i fuld gang med at søge fonde og andre om hjælp, til at komme videre i projektet.

Følg med i projektet på Lynæs Sejlklubs hjemmeside.