fbpx

Uddannelse på Georg Stage

Inkluder i Newsletter: Ja

Er du mellem 17 og 22 år og har 9. klasses afgangsbevis, kan du blive optaget på Georg Stages søfartsuddannelse

Et togt med Georg Stage er en søfartsuddannelse og en oplevelse for livet. Du sejler ud i verden sammen med 62 andre unge mennesker og 10 erfarne søfolk. Undervejs vil du lære meget – om at leve og arbejde tæt sammen med andre – men først og fremmest om dig selv.

Du kan få hyre som sømand direkte, efter endt uddannelse på Georg Stage. Hvis du på et tidspunkt får lyst til at læse videre, har du også mulighed for det. Sidste frist for ansøgning til togtet “Forår 2019” var 1. november 2018.

  • Ansøgning for togt 2019/1 er åben. Ansøgningsfrist 1. april 2019. 
  • Ansøgning for togt 2020/1 er åben. Ansøgningsfrist 1. december 2019.
  • Ansøgning for togt 2020/2 åbner snarest.

Ansøgningsbetingelserne for antagelse på Skoleskibet Georg Stage ser sådan her ud:

For at optages på grunduddannelsen, som dæks- eller kokkeelev på Skoleskibet Georg Stage, skal man som minimum have et 9. klasses afgangsbevis, være fyldt 17 ½ år ved togtets begyndelse og almindeligvis ikke være over 22 år.

Ansøgere med svendebrev kan ikke få optagelse på grunduddannelsen. Ansøgere med sukkersyge eller epilepsi antages ikke, ligesom elever på Skoleskibet Georg Stage normalt ikke må have en plettet straffeattest eller være adfærdsvanskelige.

Antagelsen sker med det forbehold, at ansøgeren kan fremvise et gyldigt sundhedsbevis, uden påtegninger (se nedenunder). Som elev på skoleskibet skal du være skikket til udkig for at komme med som dækselev, det vil sige, at du ikke må være farveblind eller meget svagtsynet.

Georg Stage vurderer ansøgerne på baggrund af en række faktorer, men elever med ønske om en karriere inden for søfart har første prioritet.

Lider du af ADHD eller ADD kan du normalt ikke komme med på togt, men kontakt stiftelsen, før du ansøger om antagelse, så ser vi om vi kan hjælpe dig.

Reglerne om bord på skibet

Når du kommer om bord på et skoleskib, er der nogen ting, som du skal være opmærksom på. Der er en del regler om bord. Det er regler, som er lavet for at sørge for sikkerheden for besætning og elever.

Der er ikke plads til stoffer af nogen slags om bord på et skib. I lighed med de rederier vi uddanner til, er det ikke tilladt at have ulovlige stoffer som fx hash eller kokain i blodet under togtet. Du skal være opmærksom på, at den type stoffer bliver i blodet længe efter du har taget dem. Med henvisning til skibet og besætningens sikkerhed forbeholder vi os ret til at teste vores elever.

Når du ankommer til skoleskibet, skal du aflevere din telefon. Vi tillader brug af digitalkameraer og musikafspillere, som kun er musikafspillere. Du kan få din telefon tilbage i forbindelse med landlov og ved særlige lejligheder.

Du kan ansøge på linket her.