fbpx

Forsikringsafgiften: Får vi sejlere en lang næse?

Related Articles: Forsikringsafgift: Dansk Industri ind i debatten med seriøse hårdtslående argumenter, God nyhed: Forsikringsafgiften med i finanslovsforhandlingerne
Inkluder i Newsletter: Ja

Mange sejlere henvender sig i disse dage til forsikringsselskaberne rundt omkring i landet, og påpeger at selskabet har begået en fejl - at opkræve 1,34% i forsikringsafgift, i stedet for den 1% som var en del af finansloven. MEN, dette er desværre stadig korrekt.

Det er nemlig sådan, at selv om lovforslaget, hvor regeringen har foreslået at nedsætte afgiften fra 1,34 til 1,0% er en del af den vedtaget finanslov, så er det ikke ensbetydende med at selve skatteloven om forsikringsnedsættelsen er trådt i kraft! Finansloven er en budget lov, og altså vedtaget - mens skattelovforslaget om nedsættelsen ikke er, forvirret?

Sejlere som fornyr deres forsikring på denne side af skattelovs vedtagelsen, må altså stadig betale de 1,34%.

Skrækscenarie
Det hele skal falde på plads i januar, og forsikringsselskabernes organisation Forsikring & Pension, har anført i deres skrivelse af 20. december, at de har bedt deres medlemmer om at agere, som om loven er vedtaget pr. 1. februar. Det er værd at bemærke at Forsikring & Pension også har anført i samme skrivelse at de helst så afgiften helt afskaffet, ja tak.

Hvis den nuværende regering, som forventet, når at få færdigbehandlet lovforslaget, så kan vi sove roligt, men den helt store udfordring kan opstå, hvis landets statsminister Lars Løkke Rasmussen vælger at udskrive valg! I det såre sekund at Løkke vælger at trykke på valgknappen, så bortfalder samtlige lovforslag, og den lange næse som jeg indledningsvis startede med, kan blive en realitet.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *