Forsikringsafgiften: Får vi sejlere en lang næse?

Mange sejlere henvender sig i disse dage til forsikringsselskaberne rundt omkring i landet, og påpeger at selskabet har begået en fejl - at opkræve 1,34% i forsikringsafgift, i stedet for den 1% som var en del af finansloven. MEN, dette er desværre stadig korrekt.

Det er nemlig sådan, at selv om lovforslaget, hvor regeringen har foreslået at nedsætte afgiften fra 1,34 til 1,0% er en del af den vedtaget finanslov, så er det ikke ensbetydende med at selve skatteloven om forsikringsnedsættelsen er trådt i kraft! Finansloven er en budget lov, og altså vedtaget - mens skattelovforslaget om nedsættelsen ikke er, forvirret?

Sejlere som fornyr deres forsikring på denne side af skattelovs vedtagelsen, må altså stadig betale de 1,34%.

Skrækscenarie
Det hele skal falde på plads i januar, og forsikringsselskabernes organisation Forsikring & Pension, har anført i deres skrivelse af 20. december, at de har bedt deres medlemmer om at agere, som om loven er vedtaget pr. 1. februar. Det er værd at bemærke at Forsikring & Pension også har anført i samme skrivelse at de helst så afgiften helt afskaffet, ja tak.

Hvis den nuværende regering, som forventet, når at få færdigbehandlet lovforslaget, så kan vi sove roligt, men den helt store udfordring kan opstå, hvis landets statsminister Lars Løkke Rasmussen vælger at udskrive valg! I det såre sekund at Løkke vælger at trykke på valgknappen, så bortfalder samtlige lovforslag, og den lange næse som jeg indledningsvis startede med, kan blive en realitet.Seneste nyheder

16 havne sammen om nyt turismefremstød

'Livline' fra Esmark til Waterz

To nye konsulentjob ledige i Dansk Sejlunion


Sailing World News