Sandvig Havn i Bøgestrømmen får penge til oprensning

Den lille Sandvig Havn på Sydsjælland ved Bøgestrømmen, har i mange år været uden for rækkevidde for de fleste lystbåde, da vanddybden har været meget lille. Nu har havnen fået penge til at oprense havnen og sejlrenden.

Før jul fik Sandvig Havn Bådelaug knap 300.000 kr. af henholdsvis Vordingborg Kommune og LAG Sydsjælland til oprensning af havnen og etablering af en ny bro.
Bådelauget har gennem flere år set antallet af gæstesejlere falde. Det håber de, der bliver rettet op på, når sejlrenden og havnebassinerne igen bliver fremkommelige. Det skriver sn.dk.

– Når de første kølbåde er gået på grund, rygtes det. Så holder andre gæstesejlere sig væk, forklarer kasserer Lars Poulsen fra Sandvig Havn Bådelaug.

Og det vrimler ikke ligefrem med havne ved området omkring Bøgestrømmen. Fra Rødvig og sydpå er Faxe Ladeplads, Præstø og Nyord de eneste før Kalvehave eller Møn. Og det er synd, for området er meget smukt og fredeligt.

Dybde på 1.7 meter
Sejlrenden og havnebassinerne skal oprenses til 1,7 meters dybde. Det er nødvendigt hver 12. til 18. år på grund af Bøgestrømmens naturlige aflejringer af sedimenter. Desuden bliver den gamle højbro, der for 80 år siden blev bygget til ålefiskeri, revet ned og erstattet af en 30 centimeter lavere og smallere bro.

Bådelauget betaler selv 22.800 kroner og har fortsat lidt at stå imod med. Men den nordre mole og havnepladsen trænger også til en omgang, så pengene skal nok få ben at gå på.Seneste nyheder

16 havne sammen om nyt turismefremstød

'Livline' fra Esmark til Waterz

To nye konsulentjob ledige i Dansk Sejlunion


Sailing World News