Jan Christiansen hædret med Talentprisen 2018

Jan Christiansens unikke og mangeårige indsats for talentudviklingen i dansk sejlsport blev i går lørdag belønnet med Team Danmark og Salling Groups Talentpris 2018.

"Woouw, det havde jeg ikke lige regnet med."
Sådan lød de første ord fra Dansk Sejlunions talentudvikler, Jan Christiansen, da han trådte op på scenen i Boxen i Herning for at modtage Team Danmark og Salling Groups Talentpris 2018.

Jan Christiansen var nomineret til prisen sammen med Svend Aage Sørensen fra badminton og Thomas Kiel Larsson – og i sin takketale for prisen lagde Jan Christiansen netop vægt på, at talentudvikling sker i alle idrætter og på alle niveauer.

"Tak til Team Danmark og Salling Group for at gi' os alle denne her Talentpris. Ikke kun mig som vinder i dag, men alle os der arbejder med unge mennesker og talentudvikling. Det er en stor glæde at arbejde med unge atleter."
"Hvis vi alle her skulle gøre en god indsats for det næste år, så skulle vi hjælpe hinanden med at fortælle de gode historier, som kan inspirere andre unge til at gå samme vej."
"Talentudvikling foregår i miljøer. At være et talent sker ikke på bekostning af andre, for vi har alle sammen gavn af at udvikle os – og udforske det vi kan. Så talentudvikling er for alle,"
lød de velvalgte ord fra Jan Christiansen.

Direktør: En stærk formidler af vores værdier
Dansk Sejlunions direktør, Christian Lerche, sagde i en kommentar til Talentprisen:
"Jeg er ovenud glad, stolt og begejstret for valget af Jan Christiansen som modtager af Team Danmark og Salling Groups Talentpris."
"Jan har i en lang årrække været en central skikkelse i dansk sejlsport i forhold til at spotte og hjælpe unge sejlere, som har talent, færdigheder og vilje til at gå hele vejen. Jeg ser Jan som en stærk bærer og formidler af de værdier, som Dansk Sejlunions talent- og elitearbejde bygger på.”
"Af samme grund ser jeg tildelingen af Team Danmark og Salling Groups Talentpris til Jan Christiansen som en vigtig anerkendelse af talent- og elitearbejdet i Dansk Sejlunion," sagde Christian Lerche.

Lübeck og Thurø slået på målstregen
Det er anden gang på fem år, at sejlsporten vinder Talentprisen. Prisen for 2014 gik til trænerlegende Finn "Beton" Jensen – mange husker sikkert stadig hans næsten fire minutter lange "kulttakketale" fra overrækken.

Ved dette års sportsgalla var sejlsporten nomineret i yderligere to kategorier – dog uden at vinde.
Nacra-sejler Christian Peter Lübeck måtte se ’Intet er umuligt-prisen’ gå til ishockeystjernen og Stanley Cup-vinderen Lars Eller, mens Thurø Sejlklubs Sejl og Studér-initiativ blev overhalet på målstregen af Lykkeliga – et initiativ for udviklingshæmmede børn – i opløbet om Danskernes Idrætspris.

Sejlsporten med i fem kategorier
Før nytår var U21-verdensmester Anna Munch nomineret som Årets Fund, og VM i Aarhus var nomineret til Kulturministerens Idrætspris. Ingen af de to vandt priserne.
Dermed har sejlsporten i alt været nomineret i hele fem kategorier blandt årets største sportspriser – hvilket er en ekstraordinær flot repræsentation. Og med Jan Christiansen som fornem vinder af Talentprisen.

Fakta: Talentarbejde
Godt talentarbejde handler ikke om at vinde medaljer tidligt i ungdomsårene, men om at skabe miljøer med høj kvalitet, hvor talenter får mulighed for udvikle sig til atleter på højeste internationale seniorniveau.

Et talent er en ungdomsatlet med kompetencer og færdigheder i en sportsgren, som sandsynliggør en langsigtet udvikling til senioratlet på højeste internationale seniorniveau. Fokus i Team Danmarks talentarbejde er på stærke værdier som helhed, trivsel, samarbejde og på at tilegne sig og videreformidle den nyeste viden om træning af børn og unge til vores samarbejdspartnere.

Sammenhængende talentstrategier er nøglen til succes i eliteidræt.

Læs mere om Team Danmarks talentarbejde her.Seneste nyheder

16 havne sammen om nyt turismefremstød

'Livline' fra Esmark til Waterz

To nye konsulentjob ledige i Dansk Sejlunion


Sailing World News