2 år – 30 ture – 300 kvinder

300 kvinder ønskes til en verdensomspændende sejladsopgave, der øger bevidstheden om plastforurening i verdenshavene. Sejler-erfaring behøves ikke.  eXXpedition Round the World 2019-2021 er en kun-for-kvinder sejltur og en videnskabelig forskningsmission. Over 38.000 sømil og 30 etaper, der starter og slutter i UK, vil eXXpedition-besætningerne udforske plastik og forurening i fire af klodens fem oceaner og Arktis.

300 kvinder som besætning
Bundet sammen af en trang til at beskytte vores fælles oceaner, vil eXXpedition gøre det muligt for 300 kvinder at stå til søs som besætning. De vil først og fremmest opleve de udfordringer, vi står overfor fra plastikforurening, samtidig med at de bidrager til den nyeste videnskabelige forskning og løsningsbaserede tænkning.

Det hold, der undersøgte verdens største ophobninger af plastik, ved at udføre videnskabelige forsøg på "Great Pacific Garbage Patch" i juli, inviterer nu ansøgere med på en sejltur og videnskabelig forskningsmission.
Emily Penn vil lede en ekspedition rundt om jorden, med det formål at øge bevidstheden om miljømæssige og sundhedsmæssige konsekvenser af engangs-plastprodukter. Besætningerne vil udforske plast og giftstoffer i oceanerne. Den toårige rejse, der sætter sejl i oktober 2019, vil blive opdelt i 30 etaper, med 10 sejlere på hver etape.

”Forureningen med plastik i vore have er global, og det vil tage en inspireret hær af lidenskabelige, dygtige og erfarne mennesker at tackle det," siger Emily Penn, som medvirkede på eXXpedition i 2014.
"Dette er vores største projekt endnu, og langt det mest udfordrende. Vi leder efter fantastiske kvinder med en lidenskab for at beskytte vores hav. "
Emily Penn siger, at sejlererfaring ikke er vigtig.
"Vi forsøger at finde løsninger, der kan komme fra alle vinkler. Vi har brug for designere, kreative folk og beslutningstagere."

Sejler i plastik
I de fire år der er gået siden den første eXXpedition-rejse over Atlanterhavet har mere end 100 kvinder sejlet på missioner, for at øge bevidstheden om plastproblemet. Penn, som har brugt de sidste 10 år på at beskæftige sig med plastforurening, er mest bekymret over den potentielt giftige virkning, når plast nedbrydes i havet af havvand og sollys

Da hun testede sin egen krop for nogle af de kemikalier, hun havde fundet i havet og i plastik, fandt hun dem i sig selv. Dog er hun er opmuntret af stigningen i bevidstheden om plastforurening, som hun har set i de sidste to år.
"Jeg føler mig optimistisk, men vi skal ændre den bevidsthed til direkte handling," siger Emily Penn.

Du kan ansøge om at komme med på turen her.

Og du kan læse mere om projektet her. Seneste nyheder

16 havne sammen om nyt turismefremstød

'Livline' fra Esmark til Waterz

To nye konsulentjob ledige i Dansk Sejlunion


Sailing World News