fbpx

Stormflod i store dele af Danmark

Inkluder i Newsletter: Ja

Nytårsdag, -aften og -nat gav stormende kuling og vindstød af stormstyrke med forhøjet vandstand i en stor del af Danmark. Værst ramt bliver Sydlige Lillebælt, det Sydfynske Øhav, Lolland-Falsters sydkyst og Smålandsfarvandet. Her forventes vandstanden op stige til op 1,6 meter over normal vandstand i løbet af onsdag formiddag.

De fleste steder er beredskabet i fuld gang hele natten og i morgen, for at forhindre vandet i at trænge ind i boliger og bygninger.

Tjek din båd– og de andres
Ligger din båd stadig i vandet, er der al mulig grund til at tjekke om fortøjningerne holder, og om de er lange nok. Den forhøjede vandstand på op til 160 cm i store dele af Danmark, i kombination med stormende kuling kan give store skader på båden, ligesom en rullefok kan blive ødelagt i løbet af få timer.

Ser du en båd eller ting, der er ved at gå i stykker på havnen, så kontakt havnefogeden eller den lokale sejlklub. Du skal ikke prøve at kravle ud på fremmede både for at løse problemet, det kan være livsfarligt.

Kan du ikke få kontakt, så forsøg dig med havneguide.dk, hvor der ligger navne og numre på mange havne i Danmark. Også på flidhavne.dk kan du finde kontaktinformationer om havnene.

Syddanmark værst ramt
I Kerteminde er der lagt ca. 200 meter meter watertube ud på havnen, og i Assens skal Assens Skibsværft måske sende 100 arbejdere hjem onsdag, da det forventes at vandet onsdag vil stige op over kajen på havnen og ind på værftet. Senere onsdag forventes andre dele af Fyn – også de nordlige – at blive ramt af kraftig forhøjet vandstand.

I Sønderjylland varsler DMI, at vandstanden kan stige op til 160 cm over dagligt vande i løbet af onsdag.

Østsjællands Beredskab har især fokus på området ved Jyllinge og inderfjorden i Roskilde Fjord. Vandstanden ved Roskilde Fjord forventes at kulminere ved midnat med 122 centimeter.

Vagtchef Henning Gisselø skrev tirsdag den 1. januar kl. 22.45 på DMIs hjemmeside:
”Blæsevejret fortsætter med op til stormende kuling med vindstød af stormstyrke i Kattegatområdet frem til onsdag morgen.”

”Vinden presser meget vand ind i de indre danske farvande, hvilket giver sig udslag i forhøjet vandstand langs de fynske og sjællandske kyster, samt i Lillebæltsområdet og i den vestlige del af Østersøen. Det forventes at vandstanden mange steder vil stige til mellem 120 og ca. 150 cm.”
I første omgang er det især i Isefjord, Roskilde Fjord og Odense Fjord, hvor vandstanden stiger. I nat og onsdag formiddag vil vandstanden også stige i farvandene syd for Lillebælt- og Storebæltsbroerne.”

DMI forventer, at vandstanden for alvor aftager i løbet af onsdag eftermiddag og aften, og at vinden lægger sig noget.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!





Udvalgte artikler *