fbpx

Danskernes Idrætspris: Thurø Sejlklub i finalen - skal på scenen i Herning

Related Articles: De studerende indtager Thurø sejlklub og er klar til 'Sejl & Studer', Hvad er det lige Thurø Sejlklub gør så godt? - Få svaret her
Inkluder i Newsletter: Ja

Alle idrætsgrene har svært ved at få fat i de 15 – 25 årige unge, men ikke Thurø Sejlklub, der med projektet "Sejl&Studér" er lykkedes med at få de unge ombord.
Netop det faktum, at Thurø sejlklub har fundet og aktiveret en forsvundet ungdom bringer Thurø Sejlklub i finalen til Danskernes Idrætspris 2018.

”Vi er stolte over, at vores projekt er kommet blandt de sidste tre i finalen om danskernes idrætspris” siger en glad formand for Thurø Sejlklub, Ib Oldrup.

Med projektet ”Sejl&Studér” i Thurø Sejlklub mødes unge studerende fra kommunens uddannelsesinstitutioner for at sejle sammen. De unge sejlere spiser også sammen, og de har i det hele taget har et aktivt fællesskab. De unge sejler i moderne sportsbåde, J70’erne, som klubben stiller til rådighed. Konceptet er, at det er unge sejlere, der lærer andre unge at sejle.

Thurø Sejlklub har som forening dog stor glæde af, at de unge også deltager aktivt i klubbens øvrige aktiviteter. Projektet rekrutterer dermed ikke bare nye medlemmer, men giver også nye trænere, nye hjælpende hjælper, nye ideer – og de unge får erfaringer med at tage ansvar, at være ledere og de får et mangfoldigt netværk.

Initiativtager til projektet ”Sejl&Studér”, Johan Hoff, fremhæver:
”Flere af os i projektet er flyttet til byen i forbindelse med vores uddannelse. Derfor er netop det netværk, som vi får i sejlklubben, særdeles værdifuldt – og måske det netværk ligefrem fastholder flere af os, efter endt uddannelse, sådan at flere vælger at blive boende i Svendborg Kommune”

Selv er Johan Hoff, efter endt uddannelse, på vej til Østjylland. Johan Hoff er derfor bevidst om, at Thurø Sejlklubs koncept er så stærkt, at det kan eksporteres til andre idrætsforeninger i andre lokalområder:
”Jeg håber, at al omtalen af projektet har givet flere idrætsforeninger lyst til på lignende projekter – og at kommuner og uddannelsesinstitutter støtter op om de foreninger, der lader sig inspirere af Thurø Sejlklub – konceptet er virkelig værdifuldt for alle, når unge studerende bliver aktive i de lokale idrætsforeninger.”

Thurø Sejlklub vandt tidligere på året Dansk Sejlunions Klubudviklingspris og Svendborg Kommunes Klubpris, og finalepladsen fejres med fællesspisning torsdag aften.