fbpx

Science fiction? Redningsbåde til bygninger

Inkluder i Newsletter: Ja

Nej, redningsbåde hører ikke hjemme på bygninger. Det mener det finske firma Wärtsilä heller ikke, men har lavet en fiktiv redningsbåd til bygninger som reaktion på klimaforandringerne.

Teknologikoncernen Wärtsilä lancerer et fiktivt ”produkt”, på Slush Helsinki 2018*, der aldrig bør se dagens lys: en redningsbåd til bygninger. Redningsbådene kunne bruges ved store oversvømmelser og stigende hav-niveauer forårsaget af klimaændringer.

Redningsbåden til bygninger er ikke et rigtigt produkt, selvom det godt kunne være det. Det er konceptualiseret og designet af Wärtsilä Ship Design, og har Wärtsilä's teknologi fra både Marine og Energy, som autodocking, dynamisk positionering og trådløs opladning. Den autonome redningsbåd er drevet af 100% vedvarende energi, som syntetisk vedvarende brændstoffer og solenergi.

Fiktion, men måske virkelighed i en ikke så fjern fremtid
"Denne hypotetiske redningsbåd er en måde for Wärtsilä at forstærke det kritiske behov for at flytte fra klimaforhandlinger til handling. Faktisk er konceptet ikke så usandsynligt som vi først troede. Bådene ville have været nyttige i de nylige oversvømmelser i Italien og Indonesien. Vi skal handle sammen nu, eller det utænkelige vil ske, og denne redningsbåd skal bygges til en ny virkelighed," siger Marco Ryan, Chief Digital Officer.

Vi kan ikke vente længere
"Vi har simpelthen ikke råd til at vente på, at hav- og energibranchen vil blive bedre i det nuværende tempo. Klimaændringer og mangel på naturressourcer kræver innovative og kreative løsninger, som Wärtsilä allerede udvikler, men vi kan ikke levere vores formål, der muliggør bæredygtige samfund med smart teknologi 'uden lige fremadrettede partnere'," understreger Wärtsiläs adm. direktør Jaakko Eskola.

Wärtsilä opererer i markedet for smarte teknologier og komplette lifecycle-løsninger til marine- og energimarkedet. De arbejder på at nedbringe deres eget energiforbrug med 7% i 2025 og reducere drivhusgasemissionerne fra gasmotorer med 15% inden 2020. 
”Disse mål skal blandt andet opnås for at undgå en fremtid, hvor der kræves redningsbåde til bygninger, " siger Marko Vainikka, direktør for Corporate Relations and Sustainability.

* Slush er en slags mega festival/konference om bæredygtighed og smarte teknologier, der finder sted tirsdag og onsdag, hvor både firmaer og politikere deltager. Bl.a. er Margrethe Vestager oplægsholder. Læs mere om Slush her.









Havne

Havnefoged søges i Sydsjælland

★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *