fbpx

Klubkonference 2018: Den aktive Sejlklub

Inkluder i Newsletter: Ja

Fredag eftermiddag tages der hul på Dansk Sejlunions Klubkonference – en konference der plejer at sætte fokus på de ting, der rør sig blandt klubberne og i sejlsportsmiljøet. Måske bliver der også kigget lidt i krystalkuglen, for at se hvad fremtiden kan byde på.

I år er vægten lagt på temaet ”den aktive sejlklub”. Traditionen tro er der velkomst ved DS formand Line Markert, der præsenterer fredag aftens fire temaer: Klubledelse, Sejlerskole, Ungdom og Liga.

Sejlsportsligaen kigger på hvad de lærte i 2018, og hvad der skal ske i 2019.
På dagsordenen er blandt andet:

  •     Deltagerbetaling (højere eller lavere i 2019?).
  •     Stævne-setup (større eller mindre, flere eller færre?).
  •     Regler (er der behov for justeringer?).
  •     Youngsters og WOW (hvad skal der ske i 2019?).

Derefter er der middag. Efter middagen kan man møde Kongen af Cold Hawaii, Finn Jorsal, der fortæller om, hvordan man skaber stærke klubber ved at være ambitiøs, ved at bruge lokale ildsjæle, og ved at opbygge stærke partnerskaber og levende fællesskaber.

Ved 22-tiden mødes alle i baren til den sædvanlige omgang networking.

Lørdag morgen kan startes med løb eller svømning før morgenmaden. Dagens program starter med Idrættens Analyseinstitut, der har kigget på, hvad der er vigtigt for nye og nuværende klubmedlemmer. Derefter kan deltagerne vælge mellem en lang række moduler, der er inddelt i fire hovedspor:

  • De unge sejlere, hvor der er fokus på Sejlsportsligaens Youngsters, hvordan man fastholder de unge i klubberne og når træneren gør en forskel.
  • De voksne sejlere, hvor Struer Sejlklub har halvdelen af medlemmerne på vandet hver uge. Mød tidligere OL-sejler Henriette Koch, der er en af drivkræfterne bag kvindenetværket WOW, og ikke mindst hvordan sejlerskolen kan fornyes.
  • Aktiv klubledelse kigger på strategier og mål i klubledelsen, og hvordan man bedst organiserer og involverer frivillige, og Dansk Sejlunion inviterer til at give DS bestyrelse gode råd, erfaringer og skarpe holdninger med på vejen.
  • Events og aktiviteter diskuterer sikkerhed og godt sømandsskab til kapsejladser, og ledelsen fra VM i Aarhus fortæller om, hvad de har lært. Ungdomsnetværket har haft 120 unge fordelt på 30 både ude at sejle i uge 29. Hør dem fortælle om succesen.

Kl. 16 lørdag er konferencen ovre, med afsluttende kommentar fra Line Markert.

Du kan se det fulde program her.