fbpx

Hvad sker der med forladte både i Det Indiske Ocean?

Inkluder i Newsletter: Ja

Adskillige både er blevet forladt under Golden Globe Race. Men ligger de så bare der, til fare for skibstrafikken og som en potentiel forureningskilde?

Det er ikke småting der efterhånden flyder rundt i klodens oceaner. Bortset fra millarder tons plastik og nogle containere, er der også en del forladte både. Tre af deltagerne i Golden Globe Race er blevet samlet op af diverse fiskerfortøjer og fragtskibe, men deres både ligger der endnu, pånær en.

Franskmanden Loïc Lepage skar en af søventilerne over, for at sænke hans  Nicholson 32 ”Laaland”, der mistede masten under en storm, før han forlod båden. Det var af hensyn til den japanske bulkcarrier Shiosai, der samlede ham op den 22. oktober.
Laalands sporingssignal stoppede inden for få timer, hvilket signalede at båden var sunket.

Abhilash Tomy og Gregor McGuckin blev begge undsat omkring 45 sømil syd for et internationalt marinereservat omkring Amsterdam Island den 23. september. Deres både, ”Thuriya” og ”Hanley Energy Endurance” blev forladt på oceanet. Batteriet, der kører Thuriya's tracker, løb tør for strøm den 3. oktober, mens Golden Globe Race-trackeren stadig sender fra ”Hanley Energy Endurance”, da den er drevet af solceller.

Spørgsmålet er nu, hvilken stand den er i, og om den kan bjerges. Australske Mark Sinclair i sin Lello 34 ”Coconut”, der ligger på en samlet 7. plads i Golden Globe, passerede Amsterdam Island sidste fredag, og er nu inden for 180 sømil af Gregor McGuckins yacht "Hanley Energy Endurance". Han vil se om han kan finde båden, fotografere den og se, hvilken tilstand den er i.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *