fbpx

Invictus Games, Sydney: Dansk soldater-veteraner på podiet

Inkluder i Newsletter: Ja

Det var en spændende finalesejlads, da den danske båd tog sølvet under ved Invictus Games, der er et multisportsstævne for skadede veteraner stiftet af Prins Harry. Om bord var Johan Høeg Hansen, Kim Wilsborg, Trine Holst Jensen og Joakim Juul Eriksen.

Efter de indledende sejladser, hvor holdet havde kvalificeret sig til finalen, havde holdet skilt sig ud som en af favoritterne. Finalen var en 'winner takes it all', så teamet havde lagt pres på sig selv, fortæller holdets træner, Holger Clausen.

"Man kunne mærke det på dem allerede inden de sejlede ud, de var nervøse for, om de kunne leve op til Tune Up-sejren. Men da de først kom på vandet, forsvandt nervøsiteten," siger Holger Clausen, der udover at træne holdet af veteraner også er med på det militære sejlerlandshold.

Banks OL guld på samme bane

Finalesejladsen blev afviklet på Barn Cowe, samme sted hvor Jesper Bank i sin tid vandt OL-finalen. Sejladsen blev afholdt i springende og vanskelige vindforhold. Den danske båd fik en fremragende start og lå nummer et ved topmærket, og på lænseren ved gaterundingen havde teamet tabt et par både, og lå på tredjepladsen.

Teamet valgte venstreside af banen, og ved topmærket var de faldet yderligere en plads tilbage. Men med gode mærkerundinger af top- og afvisermærke, var de tilbage i kampen om medaljer. En god lænser, hvor de lå side om side med Holland og Canada, hvor der var skiftende føringer, endte danskerne med at få læ-fordel, således at de havde retten til vejen. Dette gav sig udslag i, at de fik luffet den hollandske båd op. Canadierne gav ikke plads, så de fik en straf, og danskerne kom afgørende foran den holldanske båd og holdt dem bag sig og krydsede mållinjen som anden båd. Australien var dog for langt foran til, at de kunne indhentes.

Det er første gang, at sejlads er på programmet under Invictus Games, men det har været rigtig spændende at skulle træne helt uerfarne sejlere til konkurrencestadie, fortæller Holger Clausen.

"Det var fantastisk oplevelse for både sejlere, træner og tilskuere, for de har skullet lære meget siden februar måned, hvor vi sejlede første gang i snestorm. Alle på båden er begyndere, så de har været på en lang rejse og har måtte lære sejlads fra bunden," siger Holger Clausen.

Danskerne er alle psykisk skadede soldater, der har været udsendt med Forsvaret på missioner på Balkan, i Irak og Afghanistan, og som efterfølgende har fået konstateret posttraumatisk belastningsreaktion. Netop det at skulle lære at leve med sin skade og udvikle sig personligt er hovedformålet med Invictus Games, som Prins Harry har stiftet.
Invictus Games fortsætter indtil den 27. oktober.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *