fbpx

Kom tæt på Kløvedal og Nordkaperen

Inkluder i Newsletter: Ja

Fra den 1. november 2018 til 8. september 2019 kan man i udstillingen "Frihedens værksted" opleve Troels Kløvedals eventyrlige sejlerliv og møde med verdens kulturer.

Hvis der er nogen, der kender verdens natur og kulturer på egen krop, så er det forfatter og opdagelsesrejsende Troels Kløvedal. En mand, der altid har sat friheden og drømmene højt.
Udstillingen "Frihedens Værksted" sætter fokus på livet og rejserne med Nordkaperen - tæt på og i pagt med naturen. I udstillingen kan man bl.a. opleve aldrig-viste klip fra rejserne med Nordkaperen og ikke mindst en lang række af Troels Kløvedals private ejendele - genstande, der aldrig har været udstillet før.

Udstillingen stiller også skarpt på livets store spørgsmål om kærlighed og frihed og fællesskab. Den handler om at rejse ud og komme hjem igen, at møde fremmede med nysgerrighed og tillid, at elske naturen og vogte sig for dens kræfter og at blive ved med at gøre sig dygtigere og klogere på verden.
Man kan gå på opdagelse i et væld af kultur- og naturhistoriske genstande, som Troels Kløvedal har samlet fra hele verden. Derudover vil man kunne opleve, hvordan Nordkaperen er indrettet under dæk og få følelsen af at stå til søs. Der vil være et 'raritetskabinet' over spændende private genstande fra de mange rejser. Udstillingen vil have udblik til verdens fjerneste egne - fra Bali og Kina til Påskeøen - men også til Danmark og Djursland, hvor Troels Kløvedal virkelig føler sig hjemme.

Udstillingen er lavet i et samarbejde mellem Troels Kløvedal, Naturhistorisk Museum i Aarhus og M/S Museet for Søfart, som åbner dørene for udstillingen den 6. oktober 2019.

Fra Aarhus til Helsingør

HKH Kronprins Frederik åbner udstillingen på Naturhistorisk Museum i Aarhus den 31. oktober, og gæsterne kan opleve den et år frem. I oktober 2019 flytter den til M/S Museet for Søfart og vil ligeledes kunne ses i et år. Samtidig vil en mindre digital version af udstillingen rejse rundt mellem landets biblioteker og kulturhuse.

Udstillingen har åbent på Naturhistorisk Museum i Aarhus fra 1. oktober 2018.

 Fra d. 6.oktober 2019, er det M/S Museet for Søfart i Helsingør der rummer udstillingen.