Pas på! Havnen på Flakfortet lukket af med kæde - anløb umuligt!

Havnen på Flakfortet er lukket med kæde, og det vil ikke være muligt at lægge til på øen!
Den flotte løvfaldssommer som vi oplever denne weekend, har fået flere både på Sundet end normalt. Dette har også medført et par noget uheldige oplevelser for sejlere, som havde målet at lægge til på Flakfortet. Dette kan ikke lade sig gøre.

På Flakfortets hjemmeside kan man kort konstatere: Bemærk! Flakfortets lystbådehavn er nu (fra 1. oktober 2018) lukket ned for vintern og der er ikke mulighed at lægge til i havnen.

Polemik

Tidligere på sæsonen opstod der en del røre og polemik, da selskabet bag driften af øen, Malmøkranen, valgte at gå ud og proklamere at havnen ville være lukket denne sommer. Det forlød at krav fra Slots- og Kulturstyrelsen var årsagen til at man blev nød til at lukke - efter nærmere gennemgang af sagens agter skulle vise sig at være noget der minder om Fake News...!

Tilbage i april måned skrev vi her på Bådmagasinet: 

Hvis dette påbud står ved magt, hvilket vi må forvente, så vælger Malmökranen at lukke ned for sejlere på Flakfortet.

Fristen for at genetablere er for de fleste punkters vedkommende 1. januar 2019, og der vil af samme årsag, være fyldt med entreprenørmaskiner, og blive fortaget arbejde på øen, som gør det yderst besværligt at anløbe stedet, hvorfor Malmökranen vælger at lukke ned, ud fra deres nyhed, bragt på flakfortet.com. Det har som sådan aldrig været Slots- og Kulturstyrelsens hensigt at lukke stedet, men udelukkende Malmökranens beslutning, hvis påbudene skal gennemføres. 

Nu er havnen altså lukket. Om det er med renovering for øje skal vi ikke kunne sige, men til alle dem som stadig sejler. PAS PÅ - og spred budskabet. Man kan IKKE komme ind på Flakfortet.