fbpx

Briterne elsker Götakanalen

Inkluder i Newsletter: Ja

Antallet af fritidsbåde på Göta kanalen øges for tredje år i træk. Og briterne har fået øje på kanalen.

Göta kanalen tiltrækker årligt cirka 3 millioner besøgende, og har længe set en positiv udvikling af antallet af turister, der kommer over land. Antallet af lystbåde fortsætter med at stige og i år er det tal steget med 2%.
"Det er yderst glædeligt, at antallet af fritidsbåde på Göta Channel udvikler sig positivt. Det bekræfter, at vi er på rette kurs," siger Roger Altsäter, formand for Göta Kanal.

Flere briter

Lystbådene på kanalen i 2018 kommer fra 13 forskellige lande. En gruppe af kunder, der er lille i antal men stadig skiller sig ud, er de britiske lystbåde. Efter tv-serien ’Great Canal Journeys’ sendt på British Channel 4, var der en markant stigning i interessen for Göta-kanalen. I sommer har to store tyske film- og tv-produktioner besøgt kanalen, noget der sandsynligvis kan mærkes i de kommende sæsoner.
"Briterne er ikke så mange, men vi har set, at antallet steg tre gange i denne sæson. Derfor ser vi frem til at se, hvad de tyske film- og tv-produktioner kan give," siger Magnus Hollwin, ny marketingchef i Göta kanalbolag

Varmen drillede

Hoteller, gæstgiverier mm. langs kanalen fortæller, at det er den bedste sommer nogensinde, i hvert fald hvad angår vejret. Men varmen har også fået mange besøgende til at holde sig væk fra aktiviteter i løbet af dagen, til fordel for badning og rekreation i skyggen. Den store tørke, der ramte Sverige i løbet af sommeren, er imidlertid ikke noget, der ramte Göta kanal denne sæson.

"Vi har kunnet opretholde vandstanden på trods af den meget varme sommer. De største passagerskibe, der havde problemer i sidste år, har været i stand til at sejle uden problemer", siger Roger Altsäter.

Fakta om Göta kanal

Göta kanal er en af Sveriges mest berømte og velbesøgte attraktioner. Göta kanal strækker sig mellem Mem i Østersøen og Sjötorp i nærheden af Vänern og har 58 sluser. Mellem 1810 og 1832 blev den 190 km lange kanal blev bygget, hvoraf 87 km blev udgravet med hånden af i alt 58.000 svenske soldater. Formålet med kanalen var at slippe for danskernes høje toldsatser i Øresund. Prisen var ni mio. riksdaler, der svarer til 12,3 milliarder svenske nutidskroner.

Dele af Göta kanal blev renoveret i 2016/2017 for 150 mio. svenske kroner. Men projektet, der forventes at løbe over fem år, kommer samlet til at koste en halv milliard.









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *