fbpx

Dansk Søredningsselskab døber nyt fartøj i Juelsminde

Inkluder i Newsletter: Ja

Dansk Søredningsselskab i Juelsminde døbte d. 15. september deres nye båd "Rescue Juelsminde".

Redningsfartøjet er indkøbt i Sverige, og ankom allerede til Juelsminde i februar. Men før den kunne indgå i redningsaktioner, skulle den igennem en gennemgribende renovering.
De frivillige i Juelsminde har brugt tiden siden februar, med at gøre den indkøbte båd fra den Svenske Søredning klar til opgaverne.

Selvom båden først er blevet døbt nu, har stationen i Juelsminde været udstyret med en mindre båd, og har allerede i år haft omkring 50 operationer. De bistår også Forsvarets Operationscenter med at løse søredningsopgaver.

Den svenske redningsbåd i Juelsminde har en V8-motor på 650 HK og et Rolls Royce-jetdrev. Fartøjet er betalt af sponsorer. Redningsbåden skal arbejde i farvandet fra Lillebælt ved Middelfart og op til Samsø.
"Rescue Juelsminde" blev døbt af formand for Fritid og Fællesskab i Hedensted Kommune, Liselotte Hillestrøm, der forestod dåben lørdag på kajen ved Juelsminde Sejlklub.

Om DSRS
Dansk Søredningsselskab har ialt 10 stationer fordelt rundt i Danmark. Omkring 370 gange om året bliver de kaldt ud til nødstedte både, som de hjælper til nærmeste havn. Det er typisk sejlere, der er gået på grund, har knækket masten, eller tabt en motor eller en propel. I 2018 kom det tal op på 614 aktioner. Det er en almennyttig forening som består af frivillige. Grundlaget er kontingenter fra medlemmerne - samt donationer fra private, virksomheder og fonde.
Du kan læse mere om Dansk Søredningsselskab her.