fbpx

Knejpe festival i Helsingør

Inkluder i Newsletter: Ja

“Man er ikke en rigtig sømand, med mindre man har fået en ordentlig røvfuld i Helsingør!” Sådan sagde man i de store sejlskibes tid.

Mindre end et lag tæsk kan vel gøre det, når nogle af Helsingørs knejper slår dørene op for årets Knejpe festival d.5.-6. oktober.

Knejpe festivalen er Danmarks mest autentiske og vindblæste festival. Den vender stærkt tilbage i år, og inviterer traditionen tro landkrabber, havfruer og andet godtfolk til en fejring af havnemusikken fra verdens mange kroge og kanter. En musiktradition, som op igennem historien har forbundet alverdens søfartsnationer.

Hjertet og scenen i festivalen de legendariske knejper i Helsingørs smalle stræder, og sammen med søsyge banditbands, bramfrie visesangerinder og krudtorkestre fra nær og fjern byder festivalen på et stykke maritim kulturhistorie, som i høj grad også er at finde i Helsingørs DNA.

Ni knejper inviterer indenfor d. 5.-6. oktober med masser af musik, og et væld af bands fra Ukulele Hanne, Två Otrevliga Flickor og Gasoline. Nogle steder er der entré, andre spiller på døren.

Knejpeøl og sømandshatte

Så det er med at få drukket nogle Knejpeøl, der til anledningen er brygget på Bryggeriet Refsvindinge, og hver solgt øl giver fem kroner i til støtte Knejpe festivalen. Også bryggeriet Wibroe er med på sponsorsiden, og har lavet nogle sømandshatte, som man kan få på knejperne.

Varm op med en byvandring

Skulle man komme tidligt til byen lørdag, kan varme op med en byvandring gennem Helsingørs gamle gader – tilbage til tiden, hvor Helsingør bugnede af færgemænd, kapere og sømænd. Det er storyteller André Andersen der guider gennem gaderne og fortæller sømandshistorier.

Knejpe Festival arrangeres af Kulturværftet i Helsingør. Festivalen afvikles i et tæt samarbejde med en række af byens værtshuse og cafeer. Festivalen samarbejder derudover med bl.a. en række lokale aktører heriblandt kommunens musikskoletilbud, ungdomsskoler, lokale gymnasier, M/S Museet for Søfart, Helsingør Kommunes Hovedbibliotek samt Helsingør Bymuseum.

Læs programmet og se meget mere om hvor, hvem og hvad på Knejpe festivalens hjemmeside









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *