fbpx

Tredje gang er (måske) lykkens gang

Inkluder i Newsletter: Ja

Den 10. september 2018 ankom den 79-årige solosejler Bill Hatfield til Southport Yacht Club, lige syd for Brisbane, Australien. Verdens ældste jordomsejler havde da tilbragt 414 dage til søs, i et forsøg på at sejle jorden rundt mod vest.

Han forlod Australien d. 23. juli 2017 i sin Northshore 38, L’Eau Commotion, og målet var at sejle jorden rundt. Turen var planlagt til at vare 8-9 måneder, men en række uheld fik ham til at vende om. Hårde søer ødelagde solpanelerne, vindgeneratoren og styrekabler, og det gav ham et stop over på Falklandsøerne tæt på Sydamerika, og fik han til at vende om.

Det var Bill Hatfields andet forsøg på at sejle jorden rundt solo. Hans første forsøg for tre år siden på yachten Katherine Ann gik i vasken, da han i hårdt vejr blev skyllet over bord ved Kap Horn – klarede at komme tilbage på båden, men valgte at vende næsen hjemad.
Som den dedikerede sejler han er, er han ikke blevet afskrækket af to fejlslagne forsøg, og vil prøve for tredje gang i løbet af det næste års tid.

– Et fald på fire meter fra riggen var lidt af en prøvelse, men jeg vil ikke give op, og jeg har, overordnet set, haft en fantastisk tur. Det var godt at se min familie og venner, men jeg glæder mig til at komme afsted igen snart, sagde Bill Hatfield ved ankomsten til Southport Yacht Club.

hatfiels baad web
Hatfields båd, L'Eau Commotion. Foto: Bill Hatfield









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *