Online VHF-kursus i ny version - tag prøven hjemmefra

Dansk Sejlunions online VHF-kursus med SRC er klar i en ny mobilvenlig udgave. Samtidig har Søfartsstyrelsen netop godkendt online-afvikling af prøver.

For bådejere er en VHF-radio om bord det bedste og sikreste kommunikationsværktøj. For at eje og betjene en VHF-radio med DSC (digital selected call), er det et krav, at du har et SRC-certifikat, udstedt af Søfartsstyrelsen.

Dansk Sejlunion har i samarbejde med Marstal Navigationsskole gennem flere år udbudt et online VHF-kursus, som afsluttes med en skriftlig prøve. Dette kursus kommer nu i en ny, opdateret version. Det indebærer for det første, at opgaverne i kurset er mere varierede end hidtil - og for det andet, at kurset nu er tilpasset mobile platforme (smartphones og tablets).

"Vi har arbejdet på at gøre kurset mere fleksibelt og brugervenligt, så det passer det nutidens behov. Kurset er grundlæggende det samme som hidtil, men opgaverne er ændret i formen, så de varierer mere og dermed forhåbentlig også er mere interessante," forklarer Steen Wintlev, sejladschef i Dansk Sejlunion.

Gå til prøve online

Som det seneste nye har Søfartsstyrelsen netop godkendt Dansk Sejlunions oplæg til afvikling af kursusprøve online. Hidtil har kursisterne skullet møde op til en skriftlig eksamen - fremover kan prøven klares hjemme fra spisebordet.

"Det er en stor nyhed, at vi nu kan tilbyde onlineprøver. Det er en løsning, vi har arbejdet på længe, og vi glæder os over, at Søfartsstyrelsen nu har sagt ok til vores model," siger Steen Wintlev.

De første onlineprøver vil blive afviklet inden for få uger. Konkret vil prøven bestå af 47 spørgsmål, der skal besvares på begrænset tid. Alle onlineprøver er unike og genereres til hver enkelt prøvedeltager.
Prisen for det opdaterede online VHF-kursus er 800 kr. - hvilket er samme pris som hidtil.

Link til online VHF kursus her