fbpx

KDY ønsker at skabe nyt sejlsportscenter i Rungsted

Inkluder i Newsletter: Ja

Kongelig Dansk Yachtklub vil tage kampen op med det sejlsportscenter som snart står færdig i Aarhus. Det skriver ugebladet.dk søndag.

Står det til den tidligere verdensmester og OL sølv-vinder fra London 2012, Jonas Høgh-Christensen, ja så skal Rungsted Havn være stedet, hvor verdens første talent- og kompetencecenter for de såkaldte foilende Nacra 17-sejlbåde opstår. Planen er simpelthen at etablere et foiling-center, og omdrejningspunktet skal være et stort byggeri til omkring 25 millioner kr. – et byggeri som ud fra tegningerne, vil sætte sit præg på havnen.

'Vi mener, Rungsted Havn skal være Øresundregionens modsvar til det store sejlercenter, der er opstået i Aarhus. Vi tænker på faciliteter, der tiltrækker nationale og internationale træningspartnere,' siger Jonas Høgh-Christensen, bestyrelsesmedlem i Kongelig Dansk Yachtklub, til Ugebladet.dk

14 meter højt

For havnen i Rungsted vil det betyde en markant forandring, fordi kernen i projektet er et 14 meter højt bådhus, der skal placeres vest for det nuværende KDY-klubhus og kommer til at rage et par meter op over det højeste punkt på den nuværende KDY-bygnings udsigtsplatform.

Huset skal være så højt, fordi det skal være muligt at rulle blandt andre Nacra 17 bådene ind med riggen på. 'Det tager en tre-fire timer at rigge en båd af og til. Så hvis vi har et hus, hvor bådene kan være med master, kan vi spare den tid,' fortæller Jonas Høgh-Christensen til Ugebladet.

Nabohøring i gang

I Hørsholm Kommune bekræfter leder af Team Byg, Rune Munch Christensen, at der foreligger en ansøgning fra KDY, som lige nu er til orientering hos naboer på havnen og et område omkring Rungsted Strandvej. Naboerne har frist til 4. april til at melde tilbage, hvad de mener om projektet. Havnebestyrelsen har en uge mere, fordi den fik senere besked om sagen. Bestyrelsesformand Jørgen Malmberg Thorsell ønsker ikke at udtale sig før efter det næste møde i bestyrelsen 11. april.

En stor og voldsom klods

Havnechef Anders Söderberg mener dog umiddelbart, at der er tale om en 'lidt stor og voldsom klods.'
'Jeg tror, det kan blive et kraftcenter, og det mangler vi på Øresundkysten. Og sport og ungdom hernede er positivt,' siger Anders Söderberg.

Tom Vendelbo, formand for Rungsted Bådelaug, vil ikke kommentere sagen før efter et bestyrelsesmøde, der fandt sted efter redaktionen på Ugebladet.dks slutning.

KDYII

Det nye bådhus set fra nord-vest. Illustration KDY.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *