fbpx

Man tror simpelthen det er løgn! Ny indsigelse mod Admiral Marina

Inkluder i Newsletter: Ja

Nu 'driller' Danmarks Naturfredningsforening endnu en gang projektet omkring Admiral Marina.

Tilbage i december måned 2017 modtog folkene bag projektet tilladelse til at anlægge en ny lystbådehavn i det gamle færgeleje ved Knudshoved. Men nu sender Danmarks Naturfredningsforening endnu en klage til Naturklagenævnet!

Godkendt - klage - godkendt - ny klage, ja vi kunne blive ved, hele otte år er gået!

Kystdirektoratet har allerede én gang tidligere givet tilladelse til lystbådehavnen, men i juni 2017 hjemsendte et flertal i Miljøklagenævnet sagen til fornyet behandling i Kystdirektoratet, det skriver TV2/Fyn. 

Det skete efter en klage fra Danmarks Naturfredningsforening, og fordi flertallet ikke mente, at konsekvenserne for områdets marsvinebestand var undersøgt godt nok.

Man bemærkede blandt andet, at der var omtalt en følgegruppe, der skulle holde øje med marsvinebestandens trivsel efter anlægget af kæmpemarinaen.

Ifølge Danmarks Naturfredningsforening har Kystdirektoratet slet ikke lyttet til Miljøklagenævnets indvendinger.

- Den ny tilladelse af 22. december 2017 er i substansen uændret, ud over at vilkåret om en følgegruppe nu blot er taget ud og angives som misforstået af Miljøklagenævnet, og et vilkår om langsom sejlads i havnebassinet er tilføjet, skriver Bo Håkansson fra Danmarks Naturfredningsforening i foreningens klage til Miljøklagenævnet.  

Danmarks Naturfredningsforening undrer sig over Kystdirektoratets ageren.

Det er en kompliceret sag når disse instanser slås om tilladelser, og man kan ikke undgå at tænke at det nærmest er drilleri og ordkløveri.

Utrættelige Poulsen

Manden bag projektet, utrættelige Peter Pulsen udtaler til TV2/FYN at, Danmarks Naturfredningsforening har misforstået diskussionen omkring følgegruppen.

Der er ikke lovmæssigt krav, at der skal være en følgegruppe, og det kan aldrig været et krav eller en betingelse for tilladelsen, fordi det jo er usikkert, om der er et grundlag for følgegruppens arbejde. Desuden var det et meget lille flertal i Miljøklagenævnet, der hjemsendte sagen til Kystdirektoratet, som jeg i øvrigt mener, har rettet den bagatel, der er tale om, siger Peter Poulsen til TV 2/Fyn. 

De fire uger skal lige gå

Tilbage i december måned, hvor tilladelsen lå klar, der producerede TV2/FYN et interview med Nyborgs borgmester, som naturligvis glædede sig over tilladelsen, men på ganske fornuftig vis, ja så ville han gerne lige vente til den 4-ugers frist var udløbet. 

Se interview: