fbpx

Sejlads ramt af storm i Atlanten - danskbygget Luffe 37 synker

Inkluder i Newsletter: Ja

Fredag blev de 22 både som deltager i en af de ældste og 'Originale' Single og 2-Star sejladser fra Plymouth til New Port RI ramt af en storm i Atlanten. Sejladsen har været sejlet siden 1960, og haft mål både i New York og New Port RI - arrangeret af Royal Western Yacht Club, Plymouth.

Helt ekstremt vejr

15 meter høje bølger, og op til 60 - ja nogen påstår endda 80 (!) knobs vind, blev målt. Det var et ekstremt lavtryk (967 millibar) som passerede og skabte kaos. Den hårde storm forårsagede skader på mange både, og tre udløste deres Epirp (nødsignaler, red.) Den canadiske kystvagt i Halifax reagerede hurtigt, så der blev både sendt skibe til området og helikoptere i luften.

Alle fik den hjælp de havde brug for, og alle mand meldes i god behold.

De berørte både i løbet af de seneste 36 timer er:

TAMARIND - alvorlig skadet.
Skipper uden skader. Reddet af Queen Mary undervejs til Halifax.

HAPPY - mistet masen.
Begge besætningsmedlemmer reddet af APL FORWARD. Ingen skader rapporteret.

FURIA - Båd sunket (Luffe 37, red.). Besætning reddet af undersøgelsesfartøjet THOR MAGNA. Ingen skader rapporteret.

HARMONII - Sejl smadret. Udgået. For motor med kurs mod Azorerne. Skipper ok, ingen skader.

SUOMI KUDU - Storsejlproblemer. Udgået. Kurs mod Storbritannien. Skipper ok, ingen skader.

Alle andre deltagere melder 'alt ok om bord', men oplever stadig 10-15 meter høje bølger.

Endnu en reddet af kystvagten

Søndag morgen løb endnu et nødkald ind. Den Italienske Singlehand skipper Michele Zambelli om bord på Illumia udløste sin EPIRB kl. 04.00 efter at have opdaget kølproblemer. Igen, hurtig indsats af Halifax Coast Guard, hvilket resulterede i at han blev samlet op af en canadisk helikopter - Rescue 911, kl. 10.00. Skipperen melder alt ok, og er nu i St John's.

De resterende ni deltagende både i sejladsen, er alle sikre og ved godt mod, og fortsætter deres sejlads til Newport. Bølgerne i området er faldet til fem meter. Den første båd forventes i Newport den 14. juni. 

RWYC vil gerne takke alt personale ved Halifax Coastguard for deres øjeblikkelige og storslåede indsats på denne nødsituation. Alle i sejladsen skylder dem en stor tak.

Luffe37.09

Luffe 37.09 Furia, som sejlede under Bulgarsk flag. Det vides endnu ikke hvorfor båden sank. Bådmagsinet har forsøgt at få kontakt til bådens ejer, men endnu ikke modtaget svar retur.