fbpx

Viggo Jacobsen legat uddelt til ung og talentfuld sejler

'Viggos legat' blev i år tildelt den 11 årige Nicklas Harboe Holt fra Egå Sejlklub. Legatets bestyrelse lægger i deres tildeling vægt på, at Nicklas er en dygtig og usædvanligt ihærdig Optimistjollesejler. Nicklas
træner meget, hjælper sine sejlerkammerater og har et godt humør. Og så kører han knap 400 km
om ugen for at komme til træning. Nicklas bor nemlig i Herning, men sejler i Egå Sejlklub to gange
om ugen.

Nicklas begyndte at sejle Optimistjolle i Sunds Sejlklub, men søen blev hurtigt for lille for den
talentfulde unge sejler, der efter en vintertræningslejr i 2015, valgte at sejle videre i Egå Sejlklub.

Kenneth Schmidt, formand for Optimistjolleafdelingen i Egå Sejlklub fortæller: ”Selvom Nicklas i begyndelsen kæmpede lidt med bølgerne og mod søsygen på Aarhus Bugten, holdt han ved. Og han rykkede hurtigt gennem både C og B rækken i Optimistjollen. I klubben og på vandet er Nicklas en god og afholdt kammerat. Han er altid hjælpsom og i godt humør – også på en kold vintertræningsdag. Interessen for sejlsport er så smittende, at Nicklas' otteårige søster nu også sejler Optimistjolle i Egå".

Udover de to ugentlige træningsdage med klubkammeraterne i Egå, er Nicklas også en flittig
deltager i stævner rundt omkring i Danmark. I 2016 deltog Nicklas i samtlige ranglistestævner. Dette er også planen for 2017. Nicklas’ store drøm er at deltage i Nordisk Mesterskab i Estland i sommerferien 2017. Sammen æren følger der også 10.000 kr. fra Viggos legat, som et konkret bidrag til Nicklas’ udvikling som sejler.

ViggoM32

Nicklas Harboe Holt fik også en tur i Jonas Warrers M32. Foto: Michael Bach Aask.

 

Om Viggos Legat

Da Viggo Jakobsen (også kendt som Mr. Optimist) fyldte 100 år, blev dagen fejret med indstiftelsen af "Viggos legat til dygtige optimistsejlere og til Optimistsejlads i Aarhus" på initiativ af Dansk Sejlunion og Aarhus Sejlklub. Formålet er at yde et kontant tilskud til udvikling af unge optimistjollesejlere, der sejler i Aarhus Kommune. Der lægges vægt på at legat modtagerne er dygtige i ordets egentlige forstand: Ihærdighed, engagement, vedholdenhed, talent, kammeratskab er kodeordene for tildelingen. Legatet er finansieret af en indsamling som blev igangsat på Viggo Jakobsens 100 års fødselsdag.

Viggos legat er blevet uddelt årligt siden 2015. Første modtager var Johannes Birk fra Kaløvig Bådelaug. Legatet var med til at sikre, at Johannes kunne deltage i Nordisk mesterskab i Helsinki i sommeren 2015. Johannes er siden vokset ud af Optimisten og er nu en meget aktiv Zoom8 jollesejler. I 2016 modtog Mads Wegener Larsen fra Solbjerg Optimisterne legatet. Legatet gav Mads mulighed for at blive skipper i egen Optimistjolle. Mads blev i efteråret 2016 udnævnt som international Musto Ambassadør.

Legatets bestyrelse er sammensat af en af Viggo af Viggo Jacobsens familie udpeget repræsentant,
sejlklubberne i Aarhus, erhvervslivet i Aarhus og Dansk Sejlunion. Den nuværende bestyrelse
består af: Ole Jacobsen (Viggo Jacobsens søn), Jens Erik Hansen (Aarhus Sejlklub), Peter Warrer
(LINDBERG), Finn Beton Jensen (Sailing Aarhus) og Leon Träger (Dansk Sejlunion).