fbpx

Som Fugl Føniks genopstår årets sejlerfest - ØRC er tilbage

Det var en smertens dag i dansk sejlsport, tilbage i august 2016. Mads Christensen var i telefonen, meget trist til mode og vores samtale foregik da også med en lille klump i halsen og køkkenrullen inden for rækkevidde.

Beslutningen var taget, mens der stadig kunne skabes konsensus hos ØRC gruppen, bestående af Mads Christensen, Casper Engen Peetz, Jørgen Krogh og Trine Fabienke. De havde smidt sejlerhandskerne, og aflyst ØRC 2016.

Det, der startede som en spøg i 2010, da de fire etablerede en ØRC Facebook gruppe var i 2015 blevet en giga stor event, med mange flere sejlere der ville gå med grønne bukser. Hele 545 glade sejlere til festen i 2015. Alle havde en fantastisk weekend på vandet, og i Dockan Hamn i Malmø en fest – der som vi her på Bådmagasinet.dk beskrev – ”Ingen ende ville tage”.

Mads har fået tørret øjnene, og sammen med hans 3 kumpaner brugt vinteren på at overdrage ØRC til nye arrangører - altså med mange nye friske kræfter. De 4 har alle store visioner for ØRC og fokuserer forsat på at ØRC er: Et samlingspunkt for fjollet kant, skæve idéer, humoristisk tilsnit og højt til loftet – lavet af sejlere, for sejlere.

Lavet af sejlere, for sejlere

Dette mantra gør, at det er helt naturligt at Hellerup Sejlklub fremadrettet tager roret i ØRC.

Hellerup Sejlklub har altid været en stor del af sejladsen og de har i alle år hjulpet med at lave start og måltagning. Som stævneleder er Christian Lerche valgt, et utraditionelt valg. Det bliver spændende at se, om denne altid korrekte og internationale baneleder, forstå at ØRC er alt andet end snorlige baner og korrekte starter?

Selv siger Christian: ”Jeg lover sejlerne en rigtig sjov weekend på vandet. Restaurant Glasklart står klar til alletiders fest og de mange grønne bukser er sendt i udbud, så Hellerup Sejlklub skal nok blive klar".

Formand i Hellerup Sejlklub, Marie Dela Johnsen, har allerede fundet sine grønne bukser frem og er selv klar som skipper til årets ØRC. Som formand lover hun hele sejler Danmark at: ”ØRC 2017 bliver som alle andre år, et rally hvor alle der er glade for vand er velkommen. Datoen er 16. september, altså 3 weekend i september som altid.”

Formanden påpeger at alle ideer er velkommen, og opfordre alle sejlere til at byde ind på fremtidens ØRC.

Hjemmeside med tilmelding er under opdatering, men det gælder om at få tilmeldt sig ØRC 2017 så snart det vil være muligt. Som før, er begrænsningen 530 til gallafest, som er cirka 125 både.

Som Mads, Christian og Marie samstemmende påpeger: ”Sikker tilmelding er hurtig tilmelding.”

Hvis du skulle være i tvivl hvad pokker det her handler om, så kan du lure lidt i Bådmagasinets fotogalleri tilbage fra 2015 her
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?