fbpx

ØRC 2016 aflyses!

Mads Christensen er trist til mode og samtalen foregår da også med en lille klump i halsen. Beslutningen er taget, mens der stadig kunne skabes konsensus hos ØRC gruppen, bestående af Mads Christensen, Casper Engen Peetz, Jørgen Krogh og Trine Fabienke: ØRC 2016 er aflyst.

”Vi er simpelthen slidt op”, erkender Mads. ”Det, der startede som en spøg tilbage i 2010, da de fire etablerede en ØRC facebook gruppe, er i dag en giga stor event. Hurtigt kom der mange flere sejlere til, som også ville sejle ØRC, og gå med grønne bukser. I 2011 deltog 76 sejlere, i 2015 545 glade sejlere. Alle havde en fantastisk weekend på vandet, og i Malmø, festen – der som vi i Bådmagasinet beskrev – ”Ingen ende ville tage”.

De tre (Mads, Casper og Trine, red.) er blevet forældre, inden for det seneste år. Mads Christensen har startet OneSails, så døgnets 24 timer er brugt op. Arbejdsgruppen kan desværre ikke finde tilstrækkelig tid til at arrangere ØRC og garantere kvaliteten, derfor kommer denne aflysning.

”Vi er rigtigt kede af at skuffe alle de sejlere som havde planlagt ØRC 2016, men ingen skal lægge hindringer i at sejle sammen til Malmø og få en god aften.”

Mads siger, at enhver mulighed er vendt i håb om at ØRC kunne afvikles i 2016 på den ”rigtige” måde.

ØRC ej død på den lange bane

Der arbejdes på at skabe en acceptabel model for ØRC i fremtiden, da Mads og hans tre medkompaner, meget gerne ser at ØRC forsætter, gerne med samarbejdspartnere, eller nye arrangører - altså med mange nye friske kræfter. Så alle ideer er velkomne, alle er velkomne til at byde ind på fremtidens ØRC.

De fire har alle store visioner for ØRC og fokuserer forsat på at være: En sjov og anderledes oplevelse på vandet, hvor alle kan deltage og socialisere på tværs af sejlkundskaber, alder, bådklasser, klubber, udklædning mm. Et samlingspunkt for fjollet kant, skæve idéer, humoristisk tilsnit og ‘højt til loftet’ – lavet af sejlere, for sejlere.

Men arbejdsgruppen skal være større, og der skal nye folk på de ledende poster. Rent praktisk betyder aflysningen, at dem der har tilmeldt og betalt, får deres penge tilbage.

Mads beder om masser af tålmodighed, for der ligger et stort arbejde i at tracke betalinger.

ØRC er aflyst, 1. august er en smertens dag i dansk sejlsport.

Bådmagasinet har i en del år bragt diverse fotogallerier fra disse festligheder. Du finder dem under hvert enkelt år her - mange gode minder, hvor det er tydeligt at der er løbet en del vand gennem Sundet siden ØRCs spæde start:

2015

2014 - del 1

2014 - del 2

2013

2012