X6 - Jomfrutur, se de første fotos af X's nye flagskib

For lige knap en uge siden sejlede den første X6 ud på sin jomfru-test-tur. Ingen medier har prøvesejlet det nye flagskib fra X-Yacht i Haderslev endnu, men de første fotos har fundet vej til virksomhedens website.

X6 er resultatet af mange års hårdt slid, både i design afdelingen i England, og på værftet i Haderslev, og det var helt sikkert et pavestolt testteam der sejlede ud for at hive hjem første gang.

Der er tale om en luksus-cruiser bygget i eksotiske materialer for at holde vægten nede. Skrog og dæk er støpt med vakuumteknik i epoxy, som Xp-modellerne, og med Carbon-fiber som forstærkninger.

Det var værftes mest respektere testsejler gennem tiden Dan Pedersen, som fik æren, og sammen med andre gamle kendinge, bl.a. Lars Jeppesen og Niels Ditmar, som dog repræsenterede køber, må vi nok erkende, at det var et kvalificeret team som fik prøvesejlet det nye flagskib.

X6agter

Testholdet melder om en kæmpe succes på første tur. Alle om bord var meget tilfreds med farten, specielt vindhastigheden taget i betragtning. Foto: X-Yachts

Dan Pedersen kommenterede blandt andet, hvor usædvanligt godt sejlede båden sejlede, specielt taget i betragtning af alle de cruising bekvemmeligheder der findes om bord, bekvemmeligheder som normalt kun forbindes med meget tungere og langsommere yachts.

Vi glæder os jo helt vildt til at modtage invitationen til en testsejlads. Om det først bliver om bord på X4 - som værfter barsler med at præsentere i juli, skal vi ikke kunne sige, men herligt er det, at der efter en del år, igen er nyt fra X-Yacht i Haderslev.

X6

 Klik her for at se det nye vidunder i store fotos. (Husk at klik ekstra for fotos i stor størrelse)