fbpx

Infomøde i aften - Havn risikerer tømning og 1.400 både skal have nye pladser!

Inkluder i Newsletter: Ja

I forbindelse med bygningen af Nordhavnstunnellen (Nord for København, red.) - så støder man som sejler på ikke mindre end uhyggelig læsning i den netop offentliggjorte VVM rapport. Læsning som kan virke som et forestående mareridt for de involverede sejlere!

Med forbehold for hvilken bygningsmetode der vælges, så står sejlerne i Svanemøllehavnen, som er en af landets største havn, samt Kalkbrænderihavnens sejlere, foran en forfærdelig situation.

Havnen risikerer at skulle tømmes for vand - i op til flere år! Så behøver vi vist hverken sige eller skrive meget mere om det, for at få Bådmagasinets læsere til at forstå, hvad de stakkels bådpladsejere i de to ovennævnte havne vil blive udsat for.

VVM rapporten, som er udarbejdet i forbindelse med bygning af Nordhavnstunnellen,er nu kommet, og den kan læses ved at følge dette link her (eksternt link til VVM rapport, pdf).

Og som ovenfor anfør er det uhyggelig læsning, og i værste tilfælde kan/vil sejlerne kommer ud for:

- Hele eller dele af Svanemøllehavnens både/sejlere skal om et par år flyttes væk i flere år. Måske også Kalkbrænderihavnens sejlere.

- Hvis det kun bliver dele af havnen, der flyttes væk, vil den tilbageværende del opleve meget kraftige støjgener i byggeperioden, og der vil forekomme lukning af havnen i dage og uger i sæsonen

- Når tunnellen er færdig, vil der blive bygget en lav stibro til cykler og fodgængere fra Nordmolen og over til Nordhavn - den skal så kunne åbnes for sejlerne efter behov - hvor tit og i hvilket tidsrum vides ikke. Dette vil være permanent ud i fremtiden.

Der er høringsfrist på VVM-rapporten frem til 26. august, men der er et informationsmøde I AFTEN, mandag den 13. juni kl. 19-21 i Charlottehaven, Hjørringgade 12 C på Østerbro.

Har man bådplads i Svanemøllen eller Kalkbrænbderihavnen, bør man møde op i aften, og stille spørgsmål, protestere eller hvad I nu mener, I kan. Det kan være den eneste chance, der bliver for at blive hørt!




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *