fbpx

Flot pris uddelt til ung optimistjollesejler

Ved Ice Cup, der blev sejlet i weekenden i Kaløvig, blev Viggo Jacobsens legat uddelt. Uddelingen fandt sted på et skippermøde ved IceCup i Kaløvig Bådelaug. Det er anden gang, at legatet bliver uddelt til en ung sejler.

I år gik legatet til den unge sejler, Mads Wegener, der var indstillet af hans klub, Solbjerg Optimisterne. Prisen er på 10.000 kroner. Bestyrelsen for Viggos Legat har valgt at tildele Mads Wegener prisen med den begrundelse, at Mads' ihærdighed og engagement i kombination med, at han er et naturtalent, der også udviser dygtighed og kammeratskab. Ved ihærdig plagen lykkedes det 8 årige Mads at overbevise trænerne i Solbjerg om, at han skulle starte med at sejle (selv om han ikke var gammel nok) i 2014. Det var en god beslutning, for det viste sig hurtigt, at Mads har et sjældent talent for sejlads. Sejlsporten er hans primære fritidsinteresse, og i sæsonen 2015 har der ikke været en eneste sejlaften, hvor Mads ikke har været i klubben som den første. Også når der var storjollesejlads om onsdagen – det kunne jo være, at der var en der manglede en gast. Mads kronede sæsonen med at blive klubmester foran adskillige sejlere, der både er ældre og har sejlet i flere år.

Mads

Ole Jacobsen overrækker Mads checken på 10.000 kroner, der skal gå til en ny optimistjolle. Sidste års vinder, Johannes, er også med til overrækkelsen.

Bestyrelsen ønsker, at Viggos Legat vil virke som en økonomisk påskyndelse, der kan give baggrund for og motivere til yderligere udvikling ved at Mads kan få sin egen jolle. Viggo Jacobsens søn, Ole Jakobsen, motiverede uddelingen, og 49'er sejler Jonas Warrer overrakte checken til Mads med klar besked: Hold fast i din glæde og entusiasme ved at sejle, det er det, der skal bringe dig videre. Jonas Warrer er Mads' store ikon og forbillede, og da Mads fortalte, at han når han bliver stor, så skal han sejle 49er, så blev der udvekslet high-five mellem de to.

Fakta om Viggos Legat

Viggos Legat blev stiftet i anledning af Viggo Jacobsens 100 års fødselsdag den 13. februar 2014 af Dansk Sejlunion og Aarhus Sejlklub. Det er Legatets formål at yde kontant tilskud til udvikling af unge sejlere, der er i deres karriere som optimistjollesejlere.

Ikke nødvendigvis de bedste sejlere, men sejlere, der er dygtige i ordets egentlige forstand, hvortil ord som ihærdighed, engagement, vedholdenhed, talent, kammeratskab m.v. knyttes. Legatet kan tillige tildeles aktiviteter for en gruppe af optimistsejlere.

Legatets bestyrelse består af Viggo Jacobsens søn, Ole Viggo Jakobsen, Peter Warrer, Finn ”Beton” Jensen, Dansk Sejlunions breddekonsulent Leon Träger og Jens Erik Hansen.