fbpx

Kø ved World Sailing håndvasken?

Inkluder i Newsletter: Ja

Der gik politik i sport, da Malaysia for få uger siden afholdt ungdoms VM, YWSC.

To top RS:X surfere fra Israel blev nægtet indrejse, og kunne ikke få deres visum, så de kunne deltage i mesterskabet, og flere forbund verden over, har taget stor afstand til episoden, herunder Dansk Sejlunion.

Læs også: Dansk Sejlunion reagerer på israelsk udelukkelse

Umiddelbart kunne det se ud som om World Sailing var uvidende til episoden, men senere undersøgelser viser, at det internationale forbund faktisk i en længere periode har haft kendskab til handlingen – og værst af alt, intet gjorde!

Politiske spændinger

For flere år tilbage, da Malaysia fik tildelt ungdoms VM, kendte man til problemstillingen, og World Sailing burde have udfordret det politiske system, for at sikre alle sejlere ville få den fornødne indrejse tilladelse, og mulighed for at bære nationens flag, som det fremgår af World Sailings statutter. Næste år skal der sejles i Oman, og her kan lignende skandale opstå.

Men World Sailing vil sikre at dette ikke sker, og forsøger nu at vaske hænder.

Umiddelbart sker der intet bagudrettet, men på London Boat Show, som åbnede i går, blev der afholdt et pressemøde hvor World Sailings vice præsident Gary Jobson, kom med en ganske kort udtalelse, og magen til varm luft skal man lede længe efter:

World Sailings forretningsudvalg mødes i dag, fredag den 8. januar 2016, for hurtigst muligt at overveje de seneste uacceptable begivenheder på den netop afholdte YWSC i Langkawi, Malaysia.

Efter at have foretaget en grundig undersøgelse af hændelsen, i fuldt samarbejde med IOC, blev det besluttet som følger:

Fremover vil arrangørerne (MNAs, regionale organisationer, nationale organisationer, internationale klasser, etc.) af alle internationale stævner være forpligtet til at overholde bestemte betingelser for at sikre, at alle konkurrenter fra alle lande kan deltage på lige fod.

Hvis disse betingelser ikke er opfyldt, vil specifikke sanktioner blive anvendt på eventuelle fremtidige internationale stævner. Nærmere oplysninger om de betingelser, vil blive offentliggjort i næste uge.

På 'dansk', og ganske kort, står der altså at World Sailing fremadrettet vil sikre at overholde deres egne regler - øhh, tusind tak.

Link til World Sailings statement her









Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 





Udvalgte artikler *