fbpx

Succesrig hjertestarter til KDY og dansk sejlsport

Et økonomisk underskud i millionklassen er normalt ikke noget, der giver anledning til ros og anerkendelse. Men Lars Ive som formand og klubbens kassere Per Blinkenberg-Thrane, havde gjort deres hjemmearbejde, og var klare i spyttet.

Tuborg Havn og pladslejerne er årets smertebarn nr. 1, de retslige tvister tynger regnskabet med over 800.000 kr.

Fremmødet på Rungstedgaard nord for København, var mere end bare imponerende. Næsten hvert femte KDY medlem var mødt frem, enten personligt eller ved fuldmagt. 9 ud af 10 deltagende medlemmer var mødt frem for at bakke op om KDY og sejlsporten, den resterende ene var repræsentant for balladen i Tuborg Havn.

Positivt sikrede ordstyren Dr. jur., adjungeret professor og advokat Eigil Lego Andersen fra advokatfirmaet Nielsen & Nørager ro og orden i forsamlingen.

Lego Andersen er ikke en mand, som accepterer den mindste slinger i afviklingen af en generalforsamling. Hammeren faldt prompte, når de tilstedeværende overskred Lego Andersen regler, og på et tidspunk gjorde han f.eks forsamlingen opmærksom på at tale pænt, at dette her jo ikke var et sørøverskib.

KDY Gen 552 1

Advokat Eigil Lego Andersen sikrede god ro og orden i forsamlingen. Foto: Henrik Hansen

DS generalsekretær Mads Kolte–Olsen var indkaldt for at sikre, at alle DS og DIF regler blev overholdt, så der var ikke noget at komme efter.

Konsekvensen var også, at klubbens nok vanskeligste generalforsamling nogensinde blev afviklet sikkert på to timer og et kvarter.

Mange var mødt op for at bakke KDY op i kampen mod den alt-dræbende ballade i Tuborg Havn. Personligt havde jeg forventning om en cirkusforestilling, men ærligt - jeg blev slemt 'skuffet'. Repræsentanterne fra Tuborg Havn kunne sagtens være mødt mere og bedre forberedt op, og ikke mindst med bedre intern koordination! Gentagne gange udviste de mangelfuld viden, om selv elementære forhold i deres aftale grundlag med KDY og Carlsberg A/S.

Men generalforsamlingen giver håb for fremtiden. Tidligere tiders råbene og skrigene, ukvemsord og dårlig optræden, var afløst af imødekommenhed og en fremstrakt hånd. Specielt fra Peder Dahl som talte på pladslejernes vegne om samarbejde, og generelt set var den urbane tone fundet frem.

Som en af de positive konsekvenser bliver der nu også genskabt et bredt funderet havneudvalg for Tuborg Havn i KDY regi. Et udvalg, som skal genskabe liv og fremdrift i den ellers meget døde havn i rigmands ghettoen, postnummer 2900 Hellerup.

Fra forsamlingen var der også et massivt ønske om at finde en løsning i fællesskab, inden domstolene taler deres juridiske sprog i sommeren 2016.

Hvis KDY har brugt over 800.000 kr. i det godkendte regnskab, bliver regningen i det nye regnskab nok ikke meget mindre. For det beløb kan klubben finansierer de første 3 stk. J70 som nu bliver indkøbt til klubbens ungdoms arbejde.

Den 10. december 2015 kan meget vel blive dagen, hvor den gamle royale sejlklub fik nyt liv. Den massive opbakning fra medlemmerne er en hjertestarter, som forhåbentlig sætter sine klare spor i dansk sejlsport mange år frem.

Med verdensmesteren i matchrace Lotte Meldgaard, samt den erfarne kap- og tursejler Michael Quist som ny i bestyrelsen melder KDY også klart ud, at det er sejlsporten på vandet, der har den højeste prioritet.

Forhåbningen, kan vi da i hvert fald tage med os på juleferie?

KDY Gen 510

Årets generalforsamling blev næsten en time forsinket. Godt 250 medlemmer valgte at møde op, og alle - inklusiv de medbragte fuldmagter skulle tjekkes ved indgangen. Foto: Henrik Hansen
Kort nyt

Svenske sejlere melder Bornholmerlinjen til politiet

★ Teknik

★ Sensorer kan fortælle alt

Sejlsportsliga

Ligaen har kurs mod Sydfyn - med flere både på startlinjen

Kort nyt

Højskole og sejlklub slog sig sammen i sommerferien

Kapsejlads

E-jolle: Søren Johnsen vinder Master EM

Kapsejlads

Team Hansen ude at lege med de store - se video

Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?