fbpx

ØRC: 'Der findes ikke ord'

Inkluder i Newsletter: Ja

En død kylling i blød plastik var klask landet oven på hovedet. Alt sammen i et støjhelvede af preusser inspireret tyrolermusik. Birthe Kjær havde for, jeg ved ikke hvilken gang, proklameret, at hun aldrig mere gik til fest uden trusser. Jamen, festen var jo slet ikke startet, det her var jo bare "after sailing ski" arrangementet.

Dockan i Malmø er omdannet til den berygtede afterski helligdom MooserWirt i St. Anton, Lige som i skisæsonen kunne jeg hurtig observerer mange festlig overrislede sejlere. Danskerne har,  under dække af sportslige præsentationer i kampen om de grønne bukser, indtaget Malmø, og de lokale svenskere står og ser vantro på dette galehus.

11825824 10207092074078350 358594031542763043 n

Danskerne har for en stund over taget Malmø

Jeg må beundrer Mads Christensen, Casper Engen Peetz, Jørgen Krogh og Trine Fabienke for deres kreativitet, og folkene på Factory Girls fra Rungsted i deres Hanse 430 fra Rungsted, ejet af Thomas Toft, som var afterski helligdommen. Hvordan hulet får man en så vanvittig idé.........................? Og så også gennemfører den - bare at sejle over Øresund i den konstruktion. Jeg er flad af misundelse over ikke selv kunne tænke så skævt, og drømmer bare om at mange flere besætninger bliver lige så skæve i deres iderigdom på de kommende års ØRC.

Her har alle i dansk sejlsport en stor opgave at frede 3. weekend i september til ØRC. Jamen der blev sejlet Knarr og klubmesterskab i Rungsted, og ØRC startlinjen var lørdag filteret ind i Laser klassen og 606 DM i Hellerup. At Silverruder afvikles rundt om Fyn i samme weekend gør nok ikke så meget, målgrupperne er nok for forskellige? Den megen socialisering, som den var i Malmø, vil nok være lidt for hård kost for en singlehanded sejler?

Fest uden ende

Nå i år, gjaldt det ØRC Award showet. Igen var de gode bagmænd og kvinder et skridt foran dansk sejlsport. 15 kategorier, sikkert alle meget velfortjente. Vi klappede, vi huede, vi jublede og græd – mens vi alle sammen skålede med hinanden igen og igen. Aften festen var en gigantisk fætter / kusine komsammen. Vi var i ekstase, hvor alle livets gevoldigheder var lukket ude. Vi var bare fede sammen, vi elskede bare hinanden, vi nød hinandens pragtfulde selskab, jamen bare det aldrig tog en ende.

Årets vindere var Optimums, af alder er det en del år siden deres poder sejlede optimist sammen. Spørgsmålet er om de overhovedet stadig sejler? men det gør deres mødre. Tro mig, der var fuld fart på de gamle tanter.

optimus

Optimoms: Pia Hutters, Annett Petersen, Ann-Kristine Halsteen, Jenny Åström, Birgitte Høgh, Andrea K. Koenig, Pia Bay, Mette Grønne, Tina Sønderup Heinze, Lena Kyllebæk, Anita Iversen, Ingrid Hansen, og Caralina Svenningsen her på Glasklart i Malmø.

Lørdag aften, var det ikke muligt at få en eneste sammenhængende sætning ud af dette damekor. Søndag lå de brak, men mandag kunne deres talskvinde Caralina Svenningsen fortælle, at livet var ved at komme tilbage. Optimums sejlede MR37, og de lagde ud med at spise fru Kyllebæks rejesalat og nyde hvidvinen. Men så steg ambitionerne hos den del af besætningen, som faktisk har en gloværdig sejlerkarrierer bag sig. Skipper Pia Bay fik skabt konsensus, at spileren skulle op, og så gik det ellers der ud af mod målstregen.

Så selv om enkelte i selskabet kunne få den tanke at besætningen vandt, alene fordi de er ældre piger, så er sandheden, at de også sejlede sig til sejren.

Stjernerne fra Bådmagasinet

Hvad så med Bådmagasinets egen stjernebesætning? Vi havde jo en 3. plads at forsvare. Fotograf Henrik Hansen var på roret og undertegnende på alt andet. I pantryet havde vi Jacob Ryding fra Ryding Marine.

Rydingmarine

Jacob Ryding var med om bord. Her i passende jakkesæt ved ØRC festen.

Selv om vinden var svag, valgte vi i år at sætte sejl, selv om det havde givet en bedre tid på motor alene. Jamen vi gjorde det fint, tids nok til at få en havneplads midt i festens epicenter. Igen og igen repeterede vi de massive formaninger, redaktør Øverup havde sendt os afsted med. Jamen, klokken blev mange og søndagen tung, før vi var i stand til at tænke på ØRC 2016.

Vi kommer igen, Malmø!









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *