fbpx

Lyngby Radio: 'Over and out'

Inkluder i Newsletter: Ja

Man kan ikke længere ringe hjem over Lyngby Radio.

Baggrunden er en politisk beslutning om, at staten skulle varetage opgaven med at sikre dækningen af maritim nød-, il- og sikkerhedskommunikation i danske farvande, der i en årrække har været en opgave under en kommerciel virksomhed.

Det betyder, at radioekspeditionens opgaver er blevet overført til Forsvaret, som i forvejen varetager opgaven med eftersøgning og redning i danske farvande.

Samtaler slutter

Med Forsvarets overtagelse, vil Lyngby Radios opgaver blive fokuseret omkring maritim nød-, il- og sikkerhedstjeneste for søfarende i danske farvande. Det medfører, at de kommercielle tjenester for offentlig korrespondance, som hidtil har været tilgængelige, ophører. Det vil således ikke længere være muligt at gennemføre almindelige radiosamtaler mellem skibe og telefonabonnenter i land over Lyngby Radio.
{redmod} 

 Nød-kommunikation fortsætter

Derimod fortsætter radioens professionelle varetagelse af radiokommunikation i forbindelse med nødsituationer og udsendelse af navigationsadvarsler med videre vil fortsætte uændret døgnet rundt, ligesom det fortsat vil være muligt at foretage testopkald til Lyngby Radio.

Kanalerne er de samme

Der vil ikke ske ændringer af Lyngby Radios kanaler og kanalanvendelse på VHF. På MF er den eneste ændring, at DSC-kaldefrekvenserne benævnt "National kaldekanal" og "International kaldekanal" tages ud af drift.

For nød-, il- og sikkerhedskald vil anvendelsen af MF DSC-kaldefrekvensen 2187,5 kHz samt VHF DSC kanal 70 og VHF kanal 16 være uændret.

Refererer til JRCC bliver i Lyngby

Radioekspeditionen vil referere direkte til Redningscentralen JRCC i Aarhus, som i forvejen har et tæt samarbejde med Lyngby Radio.

Først om et par år vil nye faciliteter, der kan rumme alle elementer af Forsvarets Operationscenter, være færdigindrettet i Karup, hvorefter en overflytning hertil vil ske. Indtil da vil radioekspeditionen løse sine opgaver som hidtil fra Lyngby Radios lokaler i Bagsværd.

Beholder navnet

Lyngby Radio viderefører sit kaldenavn efter årsskiftet, ligesom det fortsat vil være det samme erfarne personale ved Lyngby Radio, der betjener de søfarende i æteren over danske farvande.

Dette betyder således, at sejlere og søfarende i danske farvande stadig vil være professionelt dækket døgnet rundt af en effektiv radiobaseret maritim nød-, il- og sikkerhedstjeneste, men man vil ikke mere kunne ringe hjem over Lyngby Radio, og for eksempel informere om en forsinkelse eller ændret destination.

Uddannelserne skal rettes til

Søfartsstyrelsen vil supplerende informere radioskoler m.v. om, at undervisningen til de maritime radiocertifikater GOC, ROC, LRC og SRC bør justeres i passende omfang. Søfartsstyrelsen har allerede ændret SRC opgaverne i overensstemmelse hermed.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *