fbpx

Cold Hawaii kandidat til Danskernes Idrætspris

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

Danskernes Idrætspris er en pris, der skal hylde de gode, lokale initiativer. Prisen uddeles til DR's årlige sportsgalla i starten og præmien er 100.000 kr. til et nyt idrætsinitiativ i hjemkommunen.

En af dansk sejlsports succeshistorier igennem de seneste 10 år er Surfparadiset COLD HAWAII, og dette initiativ er netop blevet udpeget som Midt- og Vestjyllands vinderprojekt, der viol være med på DR's store SPORT 2014 Show i Herning Messecenter, hvor Danskernes Idrætspris vil bliver uddelt.

Klitmøller visitthy

Stranden ved Klitmølller er blevet til et surfparadis af stor vigtighed for lokalsamfundet. Foto NASA

Hvad går initiativet ud på ?

Surfklubben North Atlantic Surf Association (NASA) i Klitmøller arbejdede i 2006–2007 med projektet Building the Cold Hawaii. Målet var en masterplan for surfing i Thy og dermed at bane vejen for tre ting:

  • Surfing som omdrejningspunkt i forbindelse med en større årlig begivenhed.
  • Surfing som led i en alternativ bosætningsstrategi for Thy.
  • Surfing som en del af et eller flere af de etablerede uddannelsestilbud i Thy.

Vedr. surfing som omdrejningspunkt - Siden 2010 har der været afholdt Cold Hawaii PWA World Cup, en international surfkonkurrence, hvor 32 af verdens bedste surfere dyster. Interessen for konkurrencen har været stødt stigende gennem årene i både ind- og udland, og i 2013 blev HKH Kronprins Frederik protektor for PWA World Cup'en i Cold Hawaii.

kronprinsen 8_NASA_530 

HKH Kronprins Frederik var i 2013 Protektor for KIA Cold Hawaii World Cup'en. Foto NASA

NASA arrangerer hvert år en surf festival med navnet Surfjoint. På programmet står blandt andet koncerter med bands, DJ’s, internationale konkurrencer i windsurfing, kitesurfing og paddlesurfing, surffilmfestival, open air BBQ og gratis surfundervisning. Med over 1000 mennesker fra hele Nordeuropa, er Surfjoint festivalen en oplagt chance for at knytte nye bekendtskaber.

Vedr. surfing som bosætningsstrategi - Området har i dag nærmest udviklet sig til en lille surferkoloni og surferne, der i dag bor i Klitmøller, har skabt et spændende miljø og givet nyt liv til byen. Ingen surfere = ingen by

Vedr. surfing som uddannelsestilbud - Der er i dag en friskole med surfing på skemaet. Der er i år startet en Surf HF-linje på gymnasiet med 18 elever fra hele landet, der bor på det gamle strandhotel.

cold-hawaii-6 NASA

Klitmøller er super velegnet til både windsurfing og bølgesurfing. Foto NASA

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode ?

Friends of Cold Hawai er som frivillig forening vigtig for arrangementernes afholdelse. De yder en stor indsats for at finde sponsorer og midler til at trække eliten af surfere til Klitmøller på deres vej mod at finde verdensmesteren i surf.

North Atlantic Surf Association (NASA) er en surf, kite- og windsurf klub i Thy. Der er for tiden 235 (oktober 2013) aktive medlemmer, hvoraf en forholdsvis stor procentdel er under 25 år, og klubben er medlem af Dansk Sejlunion under DIF. Klubben arrangerer hvert år 3-4 stævner og har de sidste 10 år været vært ved DM i Wave og freestyle. I 1998 var NASA medarrangører af VM. Der har også været afholdt etEM stævne med NASAsom en af primusmotorerne.

Klubben arrangerer desuden SurfJoint hver sommer hvor vi byder på gratis surfundervisning, grill, dj og et brag af en fest med live musik. Overskuddet går til børne og ungearbejde i klubben, samt læger uden grænser.

Vi ser surfing som et af flere tilbud og aktiviteter, der blandt mange forskellige ting gør Thy til en fantastisk naturoplevelse. Det gælder både for fastboende og for turister.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!





Udvalgte artikler *