Lillebælt lukkes i perioder for al sejlads

Artikelindeks

 

Lukningen af det meget trafikerede farvand sker i forbindelse med nedtagning af en række store højspændingsmaster. Der er planlagt 10 lukninger af hver fire timers varighed.

"Bæltet spærres af for de sejlendes sikkerheds skyld, men vi spærrer kun af i op til fire timer ad gangen i 10 dage i den periode. Vi beklager for de gener, vores arbejde må medføre. Samtidig anmoder vi alle sejlende om at holde sig orienteret om forholdene i området i denne periode", siger projektleder Bjarke Jensen fra Energinet.dk i en pressemeddelelse.

Der vil i forbindelse med arbejdet blive udstationeret afviserbåde i vandet umiddelbart øst for Den Gamle Lillebæltsbro og ved Gals Klint. Det forventes, at arbejdet med hvert kabel tager to dage. Én dag til forberedende arbejde i masterne og én til selve nedfiringen.

Spærringen af sejladsen sker af sikkerhedshensyn, når de ti højspændingskabler, der ikke længere er i brug sænkes ned på bunden af Lillebælt. Kablerne vil efterfølgende blive trukket i land på den jyske side af bæltet og oprullet på tromler.

Se hvornår Lillebælt lukkes på næste side:Kapsejlads

ILCA VM: Kan Rindom køre den hjem på rutinen? 

Kapsejlads

Se de vilde Vegvisir Race Nyborg 2022 baner

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf skærper reglerne for adgang

Kort nyt

ARC-sejlere i kamp mod plastikforurening med droner   

Kapsejlads

TJV: Ultime-podiet på plads   

Kort nyt

Film: Sejleren, der aldrig forlod sin båd - premiere fredag

Surf

Surf-veteran sætter ny verdensrekord...

Udvalgte artikler *


Produktnyt