fbpx

Køb af J/70’ere har skabt dønninger i DS’ bestyrelse

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

Dansk Sejlunion er kommet i en helt ekstraordinær situation i forbindelse med drøftelserne omkring etablering af sejlsportsligaen. Det har været tydeligt, at diskussionerne omkring dette spændende projekt har været intense og langvarige. Bådmagasinet har også hørt, at 'bølgerne har gået meget højt' på gangene i Idrættens Hus, og det har været tæt på at splitte bestyrelsen.

Beslutningen om sejlsportsligaen blev truffet på et ”Skype” møde som varede 1 time og 25 minutter en lørdag eftermiddag. Dvs. bestyrelsen havde ikke samme mulighed for en grundig diskussion, evt. med et ”timeout”, som man kan have på et møde, hvor deltagerne er fysisk tilstede, hvor man direkte kan se hinanden i øjnene før vigtige beslutninger træffes.

Bådmagasinet er helt enig i, at det er et særdeles spændende projekt, som også vil kunne tilføre dansk sejlsport noget helt nyt, nemlig en klubliga som med tid og med deltagelse af mange sejlere landet over, vil være med til at skabe aktivitet rundt omkring i klubberne, samt skabe mulighed for at profilere dansk sejlsport i medierne.

Samtidig er det naturligvis også nødvendigt for en organisation som Dansk Sejlunion at en så stor beslutning tages på et særdeles solidt grundlag, hvilket der er noget, der kan tyde på, har været et problem i hele denne proces.

Det er ganske usædvanligt, dels at næstformand Jens Erik Hansen og yderligere ét bestyrelsesmedlem, Jesper Baungaard - ser ud til at være endog meget uenige i beslutningen. Det er unægtelig endnu mere bemærkelsesværdigt, når man ved, at Jesper Baungaard også er advokat i sit professionelle liv.

Der er taget forbehold i bestyrelsesreferatet med en minoritetsudtalelse, hvilket ikke er ualmindeligt i politiske bestyrelser. Men det er et meget omfattende og specifikt forbehold, som afsluttes med:

Det er betænkeligt, at Dansk Sejlunion optager et betydeligt lån til formålet.

  • Dansk Sejlunion bryder dermed en lang tradition om ikke at lånefinansiere. I øvrigt klart formuleret generelt i Dansk Sejlunions generalforsamlings besluttede Strategi 2011, Økonomi afsnittet.
  • Et alternativ har været nævnt, at omsætte noget af Dansk Sejlunions formue til købet, ved at omsætte Dansk Sejlunions sikre aktiv i obligationsbeholdning til de mere usikre aktiver, som 7 sprit-nye sportsbåde må siges at være.
  • Med Ligaen som formål er det hverken velegnet for Dansk Sejlunion at anvende betydelige beløb ved at lånefinansiere eller bruge af formuen på en måde, hvor vi binder den. Dansk Sejlunion bør være økonomisk rustet til situationer, hvor det kan være mere påtrængende at overveje sådanne tiltag.”

Læs hele DS bestyrelsesreferatet









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *