fbpx

Viggo's legat til optimistsejlere og -sejlads i Aarhus

I anledning af Viggo Jaobsens 100 års fødselsdag i dag, torsdag den 13. februar har Dansk Sejlunion og Aarhus Sejlklub – efter aftale med familien – taget initiativ til at stifte et legat.

Sejlervenner fra nær og fjern er velkomne til 100 års fødselsdagsreception i Aarhus Sejlklub’s klubhus, torsdag den 13. februar kl. 15.00 til 17.00.

Læs også: Viggo Jacobsen fylder 100 år den 13. februar

Det er ønsket at gaver også kan doneres til den nystiftede legatfond – ”Viggo's legat til dygtige Optimistsejlere og til Optimistsejlads i Aarhus” som har følgende formål:

 

  • At yde kontant tilskud til udvikling af unge sejlere, der er i deres karriere som optimistjollesejlere. Ikke nødvendigvis de bedste sejlere, men sejlere, der er dygtige i ordets egentlige forstand, hvortil ord som ihærdighed, engagement, vedholdenhed, talent, kammeratskab m.v. knyttes.

  • Legatet kan tillige tildeles aktiviteter for en gruppe af optimistsejlere.

  • Sejlerne og aktiviteterne skal have udgangspunkt i Aarhus Kommune. Dette af hensyn til indsigt og overskuelighed.

  • Legatet er indstiftet på Viggo Jacobsens 100 års fødselsdag den 13. februar 2014. Legatet uddeles årligt den 13. februar

Det aftalt med Viggos familie, at initiativtagerne af legatet kan henvende sig til mulige gavegivere og foreslå, at 100-årsgaven til Viggo bliver et bidrag til legatet, ligesom det er aftalt, at opfordre til at gaver i anledning af Viggo’s fødselsdag gives som bidrag til legatfonden.

Dansk Sejlunion og Aarhus Sejlklub vil tillige henvende sig til potentielle private gavegivere og til større virksomheder, gerne med relation til sejlsporten, samt til offentlige institutioner og fonde, og til opfordrer at yde et engangsbeløb eller alternativt årlige beløb over en årrække. Det er intention også efter Viggos 100 års fødselsdag at fortsætte med at søge midler til legatfonden, således at der årligt kan uddeles mindst 10.000 kr. til i en eller flere legatportioner.

Læs mere om legatfonden her